Ροχανί: 25 εκατομμύρια Ιρανοί έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό

Ροχανί: 25 εκατομμύρια Ιρανοί έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα Σάββατο πως 25 εκατομμύρια Ιρανοί έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και άλλα 35 εκατομμύρια κινδυνεύουν να μολυνθούν από αυτόν.

Οι αριθμοί αυτοί, που, όπως είπε ο Ροχανί, βασίζονται σε μια νέα έκθεση του υπουργείου Υγείας, είναι κατά πολύ υψηλότεροι του επίσημου απολογισμού του Ιράν που κάνει λόγο για 269.440 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2. Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Ροχανί δεν αναφέρθηκε στην ασυμφωνία αυτή.

Το Ιράν, με πληθυσμό άνω των 80 εκατομμυρίων, είναι η πιο σκληρά πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή από την επιδημία.

«Οι εκτιμήσεις μας είναι πως μέχρι τώρα 25 εκατομμύρια Ιρανοί έχουν μολυνθεί με τον ιό αυτόν και περίπου 14.000 έχουν πεθάνει δυστυχώς», ανέφερε στην ομιλία του ο Ροχανί. «Υπάρχει η πιθανότητα από 30 έως 35 εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι να τεθούν σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας στο Ιράν, τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί και, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του υπουργείου Υγείας, 13.791 άτομα έχουν πεθάνει εξαιτίας της νόσου COVID-19 στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM