Ρινόκερος επέστρεψε στην άγρια φύση μετά από 30 επεμβάσεις

Λευκός ρινόκερος Facebook Twitter
Kim Ludbrook/EPA
0

Ένας λευκός ρινόκερος, 10 ετών, του οποίου τα κέρατα κόπηκαν βάναυσα, επέστρεψε στη φύση μετά από 30 επεμβάσεις σε έξι χρόνια για να επιδιορθώσει το τραύμα στο πρόσωπό του.

Οι διασώστες του του έδωσαν το όνομα Sehawukele, που σημαίνει «Ο Θεός μας ελεεί». Ο Seha, όπως ονομάστηκε για συντομία, βρέθηκε από την αστυνομία να σκοντάφτει κοντά σε έναν φράχτη, τόσο παραμορφωμένος που μετά βίας μπορούσε να ακούσει ή να φάει.

Η αστυνομία κάλεσε τον Johan Marais, έναν κτηνίατρο άγριας ζωής που διευθύνει τη φιλανθρωπική οργάνωση Saving the Survivors. Η ομάδα αποκαθιστά ρινόκερους που επιβιώνουν από επιθέσεις λαθροθηρίας.

«Στην πραγματικότητα έχει θεραπεύσει εξαιρετικά καλά», είπε ο Marais. «Και νομίζω ότι αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο, όπου θα τον επαναφέρουμε σε ένα στρατόπεδο 2.000 εκταρίων όπου έχουμε βάλει μαζί του δύο θηλυκά σε ηλικία αναπαραγωγής».

Ακόμη και μετά από εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση, οι κοιλότητες των κόλπων του Seha εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένες, δημιουργώντας κίνδυνο μόλυνσης. Ωστόσο, οι οικολόγοι επέλεξαν να τον επιστρέψουν στην άγρια ​​φύση με την ελπίδα ότι θα ζευγαρώσει και θα βοηθήσει στην αύξηση του πληθυσμού που μειώνεται.

«Καμία μετατόπιση ρινόκερου δεν είναι χωρίς κίνδυνο», είπε ο Andre Uys, ο οποίος διαχειρίζεται το θησαυροφυλάκιο όπου ζει τώρα η Seha. Οι διασώστες του κρατούν μυστική την ακριβή τοποθεσία του με την ελπίδα να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις λαθροθηρίας.

Λαθροκυνηγοί σκότωσαν τουλάχιστον 249 ρινόκερους στη Νότια Αφρική κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021 – 83 περισσότερους από ό,τι το πρώτο εξάμηνο του 2020. Οι αριθμοί για ολόκληρο το έτος δεν είναι ακόμη διαθέσιμοι, αλλά 24 σκοτώθηκαν σε μόλις δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

Τα ζώα σφάζονται για τα κέρατά τους, τα οποία μεταφέρονται λαθραία στην Ασία, όπου τα εκτιμούν ιδιαίτερα για παραδοσιακούς και ιατρικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ