No.1

Ρέντσι: Η λιτότητα αποτελεί αλλοφροσύνη

Ρέντσι: Η λιτότητα αποτελεί αλλοφροσύνη Facebook Twitter
0

«Πρέπει να δοθεί ώθηση στα δημόσια έργα για να δοθεί ώθηση στην χώρα. Η λιτότητα αποτελεί αλλοφροσύνη», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην κεντρική Ιταλία.

 

«Τα δημόσια έργα αποτελούν μήνυμα για την χώρα: πρέπει να γίνουν, να δοθεί νέα ώθηση. Πρόκειται για μήνυμα προς τον τουρισμό και την οικονομία και η οδός αυτή αποτελεί ένα διαφορετικό μοντέλο και σημείο αναφοράς για το μέλλον της Ιταλίας», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

 

Ο Ρέντσι, στην συνέχεια, αναφέρθηκε με αμεσότερο τρόπο και στην Ευρώπη τονίζοντας:

«Ξαναβάζοντας σε τάξη τα πράγματα στην Ιταλία, δείχνουμε και μια ξεκάθαρη κατεύθυνση για την Ευρώπη. Η Ιταλία κλείνει τα κεφάλαια που είχαν μείνει ημιτελή και μπορεί να πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να πει ότι πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις σε υποδομές και να τεθεί τέρμα στην λιτότητα η οποία περιέκοψε τις επενδύσεις. Η αποδοχή της αρχής αυτής αποτέλεσε πράξη οικονομικής και πολιτισμικής αλλοφροσύνης».

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο, η κυβέρνηση της Ρώμης σχεδιάζει να προωθήσει προς ψήφιση μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, με στόχο να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και η αυτόματη, ετήσια αύξηση των μισθών τους.

 

Κάθε χρόνο, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, θα αξιολογείται από τις διευθύνσεις των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών γενικότερα, η χρησιμότητα και η επίδοση του κάθε υπαλλήλου. Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής απόδοσης ή οικονομικών προβλημάτων, ο κάθε εργαζόμενος θα μετατάσσεται σε άλλη υπηρεσία ή θα λαμβάνει το 80% του μισθού για δυο χρόνια, περίοδο κατά την οποία θα τίθεται σε διαθεσιμότητα. Αν στο τέλος των είκοσι τεσσάρων αυτών μηνών δεν έχει βρεθεί άλλη οργανική θέση (η οποία μπορεί να προβλέπει και υποβάθμιση ή μερική μείωση του μισθού), ο δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να απολύεται.

 

Τα ιταλικά συνδικάτα, στις πρώτες τους αντιδράσεις έκαναν γνωστή την αντίθεσή τους στο σχέδιο μεταρρύθμισης και ζήτησαν εκτενή διάλογο. Προς το παρόν, όμως, η κυβέρνηση Ρέντσι φαίνεται αποφασισμένη να ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει το μέτρο, χωρίς να έχει προηγηθεί αναλυτικός κοινωνικός διάλογος.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM