Ρενέ Ρομπέρ: Διάσημος φωτογράφος πέθανε από το κρύο - Έμεινε αβοήθητος για 9 ώρες στη μέση του δρόμου

Γαλλία: Οργή για το θάνατο διάσημου φωτογράφου - Πέθανε από υποθερμία Ήταν ξαπλωμένος στον δρόμο για 9 ώρες Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / Michel Mompontet - Twitter
0

Οργή έχει προκαλέσει στη Γαλλία ο θάνατος ενός διάσημου φωτογράφου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από υποθερμία αφού παρέμεινε αβοήθητος για εννέα ώρες σε έναν παγωμένο δρόμο του Παρισιού, έπειτα από πτώση.

O Rene Robert έγινε γνωστός για τις φωτογραφίες ορισμένων από τους πιο διάσημων αστέρων του φλαμένκο της Ισπανίας. Ήταν βράδυ στις 19 Ιανουαρίου όταν ο φωτογράφος γλίστρησε κατά τη διάρκεια βόλτας του στην πολυσύχναστη γειτονιά του Παρισιού όπου ζούσε.

Περπατούσε στους χιονισμένους δρόμους του Παρισιού, όταν κάποια στιγμή  έπεσε μεταξύ Place de la République και Les Halles, ανέφερε ο φίλος του και δημοσιογράφος Michael Mompontetu.

Εκεί, έμεινε για σχεδόν εννέα ώρες, υποκύπτοντας από το κρύο και την υποθερμία, χωρίς κανείς να έχει ενδιαφερθεί για εκείνον, όπως κατήγγειλε ο φίλος του.

«Ζαλίστηκε και έπεσε» έγραψε σε μία σειρά από tweets. «Δεν μπορούσε να σηκωθεί, ξάπλωσε στο κρύο για εννέα ώρες μέχρι που ο άστεγος κάλεσε ασθενοφόρο. Πολύ αργά. Είχε υποθερμία και δεν μπορούσε να επιβιώσει. Κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα ωρών, κανένας περαστικός δεν σταμάτησε για να ελέγξει γιατί αυτός ο άντρας ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο. Κανένας». Ανακοίνωσε επίσης τις συνθήκες θανάτου του φίλου του για το France TV Info, όπου είπε ότι ο Robert «σκοτώθηκε από αδιαφορία».

«Αν αυτός ο τρομερός θάνατος μπορούσε να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε σκοπό, θα ήταν ο εξής: όταν ένα άτομο είναι ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο, θα πρέπει να ελέγξουμε τι είναι – ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είμαστε. «Ας σταματήσουμε για λίγο», είπε ο Mompontet. Τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, συχνά κοιτούν από την άλλη πλευρά όταν πρόκειται για ανθρώπους στο δρόμο.

Ο θάνατος του Ρομπέρ έχει προκαλέσει θλίψη και θυμό στη Γαλλία, συναισθήματα που εκφράστηκαν και στους τίτλους των Μέσων, όπως της "Figaro" που έγραψε: «Ο φωτογράφος Ρενέ Ρομπέρ, νεκρός από την αδιαφορία στη μέση του δρόμου».

Η ισπανική πρεσβεία στην Ολλανδία έγραψε στο Twitter: «Ο θάνατος του Ρενέ Ρομπέρ, που απαθανάτισε με την κάμερά του όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες του φλαμένκο, προκαλεί τη συλλογική μας συνείδηση».

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM