Ρεμπέκα Τσεπτέγκι: Πέθανε στο νοσοκομείο ο άνδρας που της έβαλε φωτιά

Ρεμπέκα Τσεπτέγκι: Πέθανε στο νοσοκομείο ο άνδρας που της έβαλε φωτιά Facebook Twitter
0

Ο άνδρας που κατηγορείται για τον φρικτό θάνατο της Ολυμπιονίκη Ρεμπέκα Τσεπτέγκι πέθανε μέσα στο νοσοκομείο. 

Η Ρεμπέκα Τσεπτέγκι πέθανε την περασμένη Πέμπτη αφού υπέστη σοβαρά τραύματα, έπειτα από διαμάχη στην Κένυα για γη.

Ο Ντίκσον Ντιέμα, ο φερόμενος ως δράστης και πρώην σύντροφός της, πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου είχε εισαχθεί μετά από τραύματα που υπέστη στην ίδια επίθεση.

Ρεμπέκα Τσεπτέγκι: Πέθανε στο νοσοκομείο ο άνδρας που της έβαλε φωτιά Facebook Twitter

Το περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Moi στο Ελντορέτ, την ίδια κλινική όπου είχε μεταφερθεί και η κα Τσεπτεγκέι. Η Τσεπτέγκι υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της, ενώ ο Ντιέμα φέρεται να υπέστη εγκαύματα σε ποσοστό πάνω από 30%.

Ο Ντιέμα κατηγορήθηκε ότι αγόρασε ένα μπιτόνι με βενζίνη, το έριξε πάνω της και την έβαλε φωτιά κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας.

Ρεμπέκα Τσεπτέγκι: Πέθανε στο νοσοκομείο ο άνδρας που της έβαλε φωτιά Facebook Twitter

Η Τσεπτέγκι  συμμετείχε πρόσφατα στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, όπου τερμάτισε 44η. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε ότι η συμμετοχή της υπήρξε «πηγή έμπνευσης».

«Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι μαθαίνοντας για τον θάνατο της Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι μετά την αποτρόπαια επίθεση εναντίον της. Η συμμετοχή της Ρεμπέκα στον μαραθώνιο γυναικών του Παρισιού 2024 ήταν πηγή έμπνευσης, υπερηφάνειας και χαράς», δήλωσε ο Τόμας Μπαχ.

Με πληροφορίες από SkyNews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM