Ρεκόρ Γκίνες: Η γυναίκα που έτρεξε 106 μαραθώνιους σε 106 ημέρες

Ρεκόρ Γκίνες: Η γυναίκα που έτρεξε 106 μαραθώνιους σε 106 ημέρες Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram.
0

Η δρομέας Κέιτ Τζέιντεν έτρεξε συνολικά 106 μαραθώνιους κάθε μέρα και κατάφερε έτσι να αποκτήσει μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες.

Η 35χρονη Βρετανίδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων μαραθώνιων ξεκινώντας από τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 15 Απριλίου.

Δεν ήταν εξαρχής στόχος της να σπάσει το ρεκόρ αλλά καθώς η περίπτωσή της τράβηξε το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να το προσπαθήσει για τη συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό τη φιλανθρωπία. 

Έτσι, η Κέιτ έβαλε στόχο να ξεπεράσει τους 95 συνεχόμενους μαραθώνιους της Αμερικανίδας, Αλίσα Κλαρκ που κατείχε μέχρι πριν μερικούς μήνες το ρεκόρ. 

Το αρχικό σχέδιο της Κέιτ ήταν να τρέξει 100 μαραθώνιους σε 100 ημέρες. Αυτό θα σήμαινε μια απόσταση της τάξης των 4.216 χιλιομέτρων απόσταση παρόμοια με αυτή του Χαλεπίου της Συρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εν λόγω διαδρομή έχει πραγματοποιηθεί από χιλιάδες πρόσφυγες στο παρελθόν σε αναζήτηση ασφάλειας. 

Παράλληλα, η 35χρονη εστίασε και στον αγώνα της για να συγκεντρώσει χρήματα με σκοπό να βοηθήσει πρόσφυγες

«Όταν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι ήταν απλό: να τρέξω την απόσταση από το Χαλέπι στη Συρία μέχρι το Ντόβερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια κοινή διαδρομή που ακολουθεί ένας πρόσφυγας», σχολίασε η Κέιτ στο Instagram. «Πιστεύω σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δε θα πρέπει να κάνουν επιλογή μεταξύ καθαριότητας ή πείνας, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις», γράφει.

«Τους επόμενους 6 μήνες θα διαβάσω περισσότερα, θα ευαισθητοποιήσω γύρω από αυτά τα θέματα και θα συλλέγω χρήματα [...] τουλάχιστον μερικοί άνθρωποι μπορεί να μη χρειαστεί να μείνουν χωρίς φαγητό ή ένα ζεστό ντους».

Μέχρι το τέλος της προσπάθειάς της, η Κέιτ συγκέντρωσε πάνω από 43.000 λίρες με σκοπό τη στήριξη αυτών των ανθρώπων. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM