ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ρεκόρ Γκίνες για τον Πύργο του Άιφελ που κατασκευάστηκε από 700.000 σπίρτα

Κέρδισε τελικά το ρεκόρ Γκίνες για τον πύργο του Άιφελ που κατασκεύασε από 700.000 σπίρτα Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Ένας Γάλλος κατάφερε έπειτα από προσπάθειες ετών να μπει τελικά στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες καθώς έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δημιουργίας της μεγαλύτερης κατασκευής φτιαγμένης από σπίρτα. 

Η πρώτη απόπειρα κατάκτησης του ρεκόρ από τον Ρίτσαρντ Ποντ δεν ήταν επιτυχημένη καθώς η κατασκευή σύμφωνα με τους κανόνες της για την κατάκτηση ρεκόρ Γκίνες πρέπει να είναι φτιαγμένη από σπίρτα που μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο και δεν έχουν την κόκκινη εύφλεκτη μύτη. Τα σπίρτα πρέπει «να μην κοπούν, να αποσυναρμολογηθούν ή να παραμορφωθούν σε σημείο που να μην αναγνωρίζονται πλέον» 

Από την μεριά του ο κ. Πλοντ είπε στους δημοσιογράφους ότι ενώ στην αρχή ξεκίνησε αγοράζοντας τα σπίρτα του εμπορίου, στη συνέχεια κουράστηκε να κόβει από τα σπίρτα την κόκκινη μύτη και έτσι προχώρησε σε ειδική παραγγελία κατευθείαν από το εργοστάσιο το οποίο του παρέδωσε 15 κιλά. Αυτό δεν περίμενε να του στερήσει την τιμή να μπει στο βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες. 

Ο 47χρονος είπε ότι για την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ με σπίρτα χρειάστηκαν 706.900 σπίρτα και 4.200 ώρες εργασίας. Το πρότζεκτ δημιουργίας της υψηλότερης κατασκευής από σπίρτα του πήρε 8 χρόνια για να ολοκληρωθεί ενώ έφτασε τα 7.19 μέτρα. 

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής στα τέλη του προηγούμενου Δεκέμβριου, ο 47χρονος έκανε την αίτηση στο βιβλίο Γκίνες και έλαβε αρνητική απάντηση χωρίς καν να κοιτάξουν το έργο του

Σε ανάρτηση του στα social media, ο Γάλλος δημιουργός αναφέρθηκε στην «μεγάλη απογοήτευση» που ένιωσε καθώς και τον λόγο που απορρίφθηκε από την εταιρεία. Στη συνέχεια, η Γκίνες ανακάλεσε υποστηρίζοντας ότι ήταν πολύ αυστηρή με τον Ρίτσαρντ Ποντ και το δημιούργημά του

«Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε όσο το δυνατόν πιο ενδελεχείς όταν εξετάζουμε αποδεικτικά στοιχεία, επειδή οι κανόνες και οι απαιτήσεις αποδεικτικών στοιχείων ισοδυναμούν με τον αγωνιστικό χώρο για όλους, παντού που θέλουν να επιχειρήσουν ένα ρεκόρ» σημείωσε αρχικά ο Μαρκ Μακίνλεϊ, διευθυντής της Central Records Services,  στο Sky News. Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: 

«Ωστόσο, έχοντας μάθει περισσότερα για τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η κοινότητα των μοντελιστών με σπίρτα και μετά από μια δεύτερη ανασκόπηση αυτού του επιτεύγματος σε σχέση με παρόμοιους τίτλους που έχουμε απονείμει, φαίνεται ότι ήμασταν σκληροί στην εφαρμογή των κανόνων μας σε αυτήν την περίπτωση». 

«Λυπούμαστε για την αγωνία που θα προκάλεσαν οι τελευταίες 24 ώρες σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια στιγμή γιορτής για τον Ρίτσαρντ. Ελπίζω ότι θα δεχτεί τα καθυστερημένα συγχαρητήρια μας εκ μέρους όλων στο GWR για το πραγματικά εντυπωσιακό κατασκεύασμά του - και τον νέο του τίτλο ως κατόχου Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες», έκλεισε τις δηλώσεις του εκ μέρους της εταιρείας.

 Με πληροφορίες από Skynews

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM