Ράμα: Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα αλλά δεν θα χτίσει και τείχη

Ράμα: Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα αλλά δεν θα χτίσει και τείχη Facebook Twitter
1

"Η Αλβανία είναι μία μικρή χώρα, αλλά ποτέ δεν απέφυγε τις ευθύνες της απέναντι στους εταίρους της. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, αλλά εμείς δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσουμε τείχη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού σχεδίου. Αυτή είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση, δεν είναι μια πρόκληση της Ελλάδας ή της Ιταλίας, ακόμη λιγότερο της Αλβανίας" δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο κ. Ράμα προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψή της στα Τίρανα.

Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι ταξίδεψε, χθες το απόγευμα, για την Ρώμη, ύστερα από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του, για να συζητήσουν γύρω από ένα κοινό σχέδιο δράσης σε περίπτωση που μεταναστευτικές ροές κατευθυνθούν από Ελλάδα στην Αλβανία και καταλήξουν στην Ιταλία.

Πάντως πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σόου της χώρας του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για φράχτη στα ελληνοαλβανικά σύνορα ώστε να εμποδιστούν οι προσφυγικές ροές.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM