Ραχόι: Χίμαιρα το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Ραχόι: Χίμαιρα το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι με τηλεοπτικό του διάγγλεμα κάλεσε σήμερα τους ηγέτες της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία, σημειώνοντας ότι αυτό αντίκειται στους νόμους της χώρας.


«Μην προχωρήσετε. Επιστρέψτε στην νομιμότητα και στη δημοκρατία. Το δημοψήφισμα είναι μια χίμαιρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας: «Εγκαταλείψτε μια και καλή όλη αυτή την κλιμάκωση του ριζοσπαστισμού και της ανυπακοής».


«Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθούν τα χειρότερα» προειδοποίησε ο αρχηγός του ισπανικού κράτους, καθώς οι αρχές συνέλαβαν 14 στελέχη της καταλανικής κυβέρνησης, πυροδοτώντας διαδηλώσεις ενάντια στην ισπανική κυβέρνηση και την αστυνομία.


Το δημοψήφισμα που έχει εγκρίνει το καταλανικό κοινοβούλιο για την 1η Οκτωβρίου έχει απαγορεύσει η ισπανική δικαιοσύνη κρίνοντάς το αντισυνταγματικό.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM