Qatargate: Η βελγική δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα

Ανοίγει η «βεντάλια» στο Qatargate: Η βελγική δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας δύο ευρωβουλευτών Facebook Twitter
Η Ρομπέρτα Μετσόλα-Φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
0

Η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει τις ασυλίες των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα σε συνέχεια της έρευνας για το σκάνδαλο Qatargate.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν Le Soir και Knack η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει τις ασυλίες των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο (Ιταλία) και Μαρκ Ταραμπέλα (Βέλγιο).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε τη Δευτέρα σε δελτίο τύπου ότι η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα «κίνησε επείγουσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από αίτημα των βελγικών δικαστικών αρχών», χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο την ταυτότητα των δύο αιρετών που τίθενται στο μικροσκόπιο των ερευνών της ομοσπονδιακής εισαγγελίας σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς.

«Έχουν γίνει τα πρώτα διαδικαστικά βήματα και η Πρόεδρος θα ανακοινώσει το αίτημα στην Ολομέλεια το συντομότερο δυνατό μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια το αίτημα θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI) για πρόταση απόφασης», διευκρινίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Από την πρώτη στιγμή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει στις έρευνες και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία. Οι αξιωματούχοι θα βρουν αυτό το Κοινοβούλιο στο πλευρό του νόμου. Η διαφθορά δεν μπορεί να πληρώσει και θα κάνουμε τα πάντα για να την καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο Ρομπέρτα Ματσόλα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Διεθνή / Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Η «εξαιρετική» σχέση Τραμπ-Ερντογάν περνά δύο κρίσιμες δοκιμασίες: τις εντάσεις στη Συρία με το Ισραήλ και το μπλοκαρισμένο deal για τα F-35 - Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Κογκρέσου
LIFO NEWSROOM
Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM