ΗΠΑ: «Μάνατζερ πυροβολούσε υπαλλήλους στο Walmart - Έως και 10 νεκροί»

Πυροβολισμοί στο Walmart: Έως και 10 οι νεκροί - «Μάνατζερ άνοιξε πυρ κατά υπαλλήλων» Facebook Twitter
0

Αδιευκρίνιστος παραμένει, ακόμα, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων από την ένοπλη επίθεση σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart στην Τσέζαπικ στην αμερικανική πολιτεία της Βιρτζίνια, ωστόσο υπάρχουν νεότερα όσον αφορά στην ταυτότητα του δράστη.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για «αρκετούς» νεκρούς και τραυματίες, με τοπικά μέσα να διευκρινίζουν πως εκείνοι που έχασαν τις ζωές τους είναι έως και 10, ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Τουλάχιστον πέντε άτομα μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως δράστης της αιματηρής επίθεσης με πυροβολισμούς ήταν μάνατζερ του σούπερ μάρκετ.

«Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν ένας υπάλληλος, πιθανών μάνατζερ. Μπήκε στην αίθουσα διαλείμματος και άρχισε να πυροβολεί τους υπαλλήλους και μετά τον εαυτό του» δήλωσε στο ABC News αστυνομικός. 

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο δράστης άνοιξε πυρ μόνο στον συγκεκριμένο χώρο ή απλώς εκεί κατέληξε η φονική του δράση, με την αστυνομία να σημειώνει πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα». 

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας πως είναι όλοι «σοκαρισμένοι από το τραγικό συμβάν» και πως «συνεργάζεται με τις Αρχές Ασφαλείας». 

Από τα πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνεται πως η αστυνομική παρουσία στο σημείο είναι ισχυρή, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν όλα όσα σημειώθηκαν. 

Υπάλληλος του καταστήματος σημείωσε πως βγήκε από την αίθουσα λίγο πριν μπει μέσα ο δράστης. 

«Δυστυχώς, χάσαμε μερικούς συνεργάτες» είπε, αλλά ούτε αυτός ήταν σε θέση να πει πόσα είναι τα θύματα. 

Άλλος υπάλληλος ανέφερε πως «ήταν ο μάνατζερ», εννοώντας πως ήταν εκείνος που εξαπέλυσε την επίθεση. «Τίναξε τα μυαλά του στον αέρα. Σκότωσε ένα κορίτσι. Ήρθε και άρχισε να πυροβολεί. Λυπάμαι για τα θύματα» είπε, εμφανώς σοκαρισμένος. 

Ένας τρίτος έφτασε στο σημείο λίγο μετά τους πυροβολισμούς. Είχε τη νυχτερινή βάρδια και ευχαριστεί τον Θεό που άργησε να πάει. 

Άλλη μάρτυρας ενημέρωσε τα τοπικά μέσα πως μεταξύ των θυμάτων είναι ο 20χρονος αδελφός της, ο οποίος είχε αρχίσει τη βάρδιά του μόλις 10 λεπτά πριν το περιστατικό. Αλλά, είναι εν ζωή. 

Η κόρη εργαζόμενης κατάφερε να μιλήσει μαζί της ενώ ήταν ακόμα μέσα στο κτήριο και ευτυχώς και εκείνη είναι καλά. 

Με πληροφορίες από BBC/ABC News/Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM