Χιλιάδες πολίτες του Άμστερνταμ διαδήλωσαν χθες ενάντια στον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πουτιν που επισκέπτεται την ολλανδική πρωτεύουσα. Τα πυρά των διαδηλωτών συγκεντρώνει η ομοφοβική πολιτική του Πούτιν, και συγκεκριμένα ένα προσχέδιο νόμου που αν περάσει θα προβλέπει πρόστιμα 500,000 ρουβλιών (πάνω από 12,000 ευρώ) σε όσους «προπαγανδίζουν» την ομοφυλοφιλία τους.
Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του Euronews, μόλις πέρυσι δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε για τα επόμενα 100 χρόνια το Φεστιβάλ Υπερηφάνιας της ρώσικης πρωτεύουσας. Η δημοτική αρχή του Άμστερνταμ διαφωνεί εντόνως και διαμαρτυρήθηκε και επισήμως στο Πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψη του στην πόλη, κάτι που δεν συνηθίζεται σε επισκέψεις αρχηγών κρατών.
Κατά την άφιξη του στο Άμστερνταμ ο Ρώσος Πρόεδρος βρήκε να κυματίζουν παντού στην πόλη, ακόμα και σε δημαρχιακά κτίρια και υπηρεσίες, μεσίστιες γκέι σημαίες με το ουράνιο τόξο.
Διεθνή /
«Putin Go Homo»
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία
Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας - Χιόνια το βράδυ στην Αττική λέει ο Κολυδάς
«Επικίνδυνο και ανησυχητικό» - Η Google αφαιρεί ορισμένες από τις περιλήψεις τεχνητής νοημοσύνης για την υγεία
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται έντονο κύμα ψύχους από το απόγευμα - Ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις στη χώρα
Χειμερινές εκπτώσεις 2026: «Πρεμιέρα» αύριο - Ποιες Κυριακές λειτουργούν τα καταστήματα
σχόλια