Μια πτήση της Air China που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Πεκίνο επέστρεψε σήμερα σε αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας 30 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους έπειτα από λάθος συναγερμό που οφειλόταν σε παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν επιβάτη στο έδαφος και στην κινεζική αεροπορική εταιρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία των αεροδρομίων του Παρισιού.

 

Η Air China ανακοίνωσε το απόγευμα πως η πτήση CA876 που είχε απογειωθεί στις 12:59 (13:59 ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Παρίσι λόγω τρομοκρατικής «απειλής».

 

«Για λόγους ασφαλείας, η πτήση CA876 επέστρεψε στο Παρίσι όπου προσγειώθηκε με πλήρη ασφάλεια», ανέφερε η κινεζική εταιρία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

 

Αυτός ο λάθος συναγερμός οφείλεται σε παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν επιβάτη στο έδαφος και στην εταιρία, εξήγησε στο AFP η αστυνομία των αεροδρομίων του Παρισιού.

 

«Ένας επιβάτης που καθυστέρησε εξαιτίας ενός εγκαταλελειμμένου δέματος στο αεροδρόμιο του Ρουασί τηλεφώνησε στην εταιρία λέγοντας πως υπήρχε βόμβα στον τερματικό σταθμό και ο συνομιλητής του κατάλαβε πως υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο», είπε η πηγή αυτή.

 

Η εισαγγελία του Μπομπινί ξεκίνησε έρευνα και ο άνδρας -που είναι Αυστραλός σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα- τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ρουασί στις 13:55 (14:55 ώρα Ελλάδας). Επέστρεψε έπειτα από μόλις 30 λεπτά πτήσης», πρόσθεσαν οι αρχές.

 

Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους Μπόινγκ 787 θα αναχωρήσουν με πτήση για το Πεκίνο σήμερα στις 22:00, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ