Δικαστής της κομητείας Sanilac στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ έδωσε την κοινή επιμέλεια ενός 8χρονου αγοριού σε έναν 27χρονο καταδικασθέντα για σεξουαλικά αδικήματα, ο οποίος φέρεται να απέκτησε το παιδί βιάζοντας τη μητέρα του πριν από 9 χρόνια.

 

Την πρωτοφανή αυτή απόφαση πήρε ο δικαστής Gregory S. Ross αφότου η πατρότητα του παιδιού εξακριβώθηκε μέσω εξέτασης DNA, σύμφωνα με τη συνήγορο του θύματος, Rebecca Kiessling.

 

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η νεαρή μητέρα του παιδιού φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού το 2008, σε ηλικία 12 ετών, όταν και έμεινε έγκυος.

 

Ο δράστης, ο 27χρονος Christopher Mirasolo καταδικάστηκε για το βιασμό και στη συνέχεια καταδικάστηκε ξανά για τη σεξουαλική κακοποίηση ακόμα μιας ανήλικης, εκτίοντας ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών.

 

Οι προηγούμενες καταδίκες δεν γνωστοποιήθηκαν στον δικαστή Ross ή απλώς αγνοήθηκαν από εκείνον, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη συγκεκριμένη απόφαση.


Επιπλέον, όπως ανέφερε η συνήγορός της το όνομά του 27χρονου προστέθηκε στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού χωρίς τη συγκατάθεση του θύματός.

 

«Είναι παράλογο » δήλωσε η Kiessling που κατέθεσε έφεση επί της απόφασης την περασμένη Παρασκευή. «Τίποτε σχετικό με αυτή την υπόθεση δεν ήταν σωστό από την αρχή. Ποτέ δεν του αποδόθηκαν τα σωστά αδικήματα (σ.σ. εννοεί του κατηγορούμενου) και θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμη πίσω από τα κάγκελα, αλλά το σύστημα στοχοποιεί τον πελάτη μου, που ήταν και η ίδια παιδί όταν έγιναν όλα αυτά», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με τη συνήγορο της 21χρονης, ο Mirasolo βίασε και απείλησε να σκοτώσει την πελάτισσά της τον Σεπτέμβριο του 2008, ωστόσο καταδικάστηκε σε κάθειρξη μόλις ενός έτους, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Εξέτισε μόλις εξήμισι μήνες ποινής αφού το δικαστήριο του επέτρεψε να βγει με αναστολή για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα του.

 

Τον Μάρτιο του 2010, ο Mirasolo επιτέθηκε σε ένα νέο θύμα, μεταξύ 13 και 15 ετών. Έμεινε στη φυλακή μόλις για τέσσερα χρόνια για το δεύτερο αδίκημα.

 

Η συνήγορος του φερόμενου ως δράστη, Barbara Yocke δήλωσε πως δεν είναι ξεκάθαρο ποια θα είναι η μελλοντική εμπλοκή του πελάτη της, αν θα υπάρξει, στην ανατροφή του παιδιού. Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει οτιδήποτε σε σχέση με τις παλαιότερες υποθέσεις.

 

Όπως αναφέρει η «The Detroit News», ο δικαστής Ross δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει το σκεπτικό πίσω από την απόφασή του.

 

Με πληροφορίες από The Detroit News