Πρωτοφανής απόφαση στις ΗΠΑ: Βιαστής άφησε έγκυο το 12χρονο θύμα του και ο δικαστής του έδωσε την κοινή επιμέλεια του παιδιού

Πρωτοφανής απόφαση στις ΗΠΑ: Βιαστής άφησε έγκυο το 12χρονο θύμα του και ο δικαστής του έδωσε την κοινή επιμέλεια του παιδιού Facebook Twitter
7

Δικαστής της κομητείας Sanilac στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ έδωσε την κοινή επιμέλεια ενός 8χρονου αγοριού σε έναν 27χρονο καταδικασθέντα για σεξουαλικά αδικήματα, ο οποίος φέρεται να απέκτησε το παιδί βιάζοντας τη μητέρα του πριν από 9 χρόνια.

Την πρωτοφανή αυτή απόφαση πήρε ο δικαστής Gregory S. Ross αφότου η πατρότητα του παιδιού εξακριβώθηκε μέσω εξέτασης DNA, σύμφωνα με τη συνήγορο του θύματος, Rebecca Kiessling.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η νεαρή μητέρα του παιδιού φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού το 2008, σε ηλικία 12 ετών, όταν και έμεινε έγκυος.

Ο δράστης, ο 27χρονος Christopher Mirasolo καταδικάστηκε για το βιασμό και στη συνέχεια καταδικάστηκε ξανά για τη σεξουαλική κακοποίηση ακόμα μιας ανήλικης, εκτίοντας ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών.

Οι προηγούμενες καταδίκες δεν γνωστοποιήθηκαν στον δικαστή Ross ή απλώς αγνοήθηκαν από εκείνον, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη συγκεκριμένη απόφαση.


Επιπλέον, όπως ανέφερε η συνήγορός της το όνομά του 27χρονου προστέθηκε στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού χωρίς τη συγκατάθεση του θύματός.

«Είναι παράλογο » δήλωσε η Kiessling που κατέθεσε έφεση επί της απόφασης την περασμένη Παρασκευή. «Τίποτε σχετικό με αυτή την υπόθεση δεν ήταν σωστό από την αρχή. Ποτέ δεν του αποδόθηκαν τα σωστά αδικήματα (σ.σ. εννοεί του κατηγορούμενου) και θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμη πίσω από τα κάγκελα, αλλά το σύστημα στοχοποιεί τον πελάτη μου, που ήταν και η ίδια παιδί όταν έγιναν όλα αυτά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη συνήγορο της 21χρονης, ο Mirasolo βίασε και απείλησε να σκοτώσει την πελάτισσά της τον Σεπτέμβριο του 2008, ωστόσο καταδικάστηκε σε κάθειρξη μόλις ενός έτους, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Εξέτισε μόλις εξήμισι μήνες ποινής αφού το δικαστήριο του επέτρεψε να βγει με αναστολή για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα του.

Τον Μάρτιο του 2010, ο Mirasolo επιτέθηκε σε ένα νέο θύμα, μεταξύ 13 και 15 ετών. Έμεινε στη φυλακή μόλις για τέσσερα χρόνια για το δεύτερο αδίκημα.

Η συνήγορος του φερόμενου ως δράστη, Barbara Yocke δήλωσε πως δεν είναι ξεκάθαρο ποια θα είναι η μελλοντική εμπλοκή του πελάτη της, αν θα υπάρξει, στην ανατροφή του παιδιού. Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει οτιδήποτε σε σχέση με τις παλαιότερες υποθέσεις.

Όπως αναφέρει η «The Detroit News», ο δικαστής Ross δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει το σκεπτικό πίσω από την απόφασή του.

Με πληροφορίες από The Detroit News

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Πέρυσι τυχαίως έπεσα πάνω σ' ένα βιντεάκι του CNN (http://edition.cnn.com/videos/justice/2016/09/13/how-to-become-a-judge-danny-cevallos-mobile-orig-mss.cnn) και ομολογουμένως εξεπλάγη για το πως μπορεί κάποιος να γίνει δικαστής στις ΗΠΑ.
Ντροπή."The boy's mother also spoke to The Detroit News, saying that the entire situation began because the county was looking into benefits she was receiving, namely food stamps and health insurance for her son.I think this is all crazy. They never explained anything to me. I was receiving about $260 a month in food stamps for me and my son and health insurance for him. I guess they were trying to see how to get some of the money back".
Wtf??? Μηπως να ελεγξει καποιος την ψυχικη ακεραιοτητα του συγκεκριμενου δικαστη; Τι ακριβως επεδιωκε να κανει, να επανενωσει μια χαρουμενη οικογενεια;