Το πρώτο «τρένο υπερηφάνειας» με μόνο LGBT+ πλήρωμα ξεκίνησε να ταξιδεύει στη Βρετανία

Το πρώτο «τρένο υπερηφάνειας» με μόνο LGBT+ πλήρωμα ξεκίνησε να ταξιδεύει στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Το πρώτο «τρένο υπερηφάνειας» στη Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησε χθες το ταξίδι του από την Avante West Coast.

Το τρένο αποτελείται από 11 βαγόνια, είναι φιλοτεχνημένο στα χρώματα του Pride, απαρτίζεται αποκλειστικά από LGBT+ υπαλλήλους και χθες, Τρίτη, έκανε το πρώτο του ταξίδι από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, το πολύχρωμο τρένο θα αποτελεί μόνιμο μέρος της διαχειρίστριας εταιρίας Avanti West Coast με στόχο την ανάδειξη της διαφορετικότητας. 

Το πρώτο «τρένο υπερηφάνειας» με μόνο LGBT+ πλήρωμα ξεκίνησε να ταξιδεύει στη Βρετανία Facebook Twitter

«Η επιλογή του χρώματος και των υπαλλήλων είναι δείγμα των βημάτων που κάνουμε προς μια πιο ποικιλόμορφη και ισότιμη κοινωνία», σχολίασε ο train manager Πολ Όστιν. 

Το τρένο είναι καλυμμένο με τα παραδοσιακά χρώματα του ουράνιου τόξου της σημαίας του Pride, με την προσθήκη του μαύρου και του καφέ για να συμβολίζει το BAME (Black, Asian, minority ethnic), καθώς επίσης και τα χρώματα της σημαίας των transgender. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM