Το πρώτο ρομπότ που μαγειρεύει παέγια «διχάζει» τους Ισπανούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Το πρώτο ρομπότ που μαγειρεύει παέγια «διχάζει» τους Ισπανούς [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Μάλλον με αμηχανία υποδέχθηκαν οι Ισπανοί το πρώτο ρομπότ που παρασκευάζει παέγια, ένα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα της κουζίνας της χώρας.

Η συσκευή παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, σε έκθεση για τον τουρισμό και έχει προκαλέσει «αναταραχή». Ο χρήστης πρέπει να επιλέξει πρόγραμμα και υλικά και από εκεί και πέρα ο ρομποτικός βραχίονας, που κινείται πάνω από έναν αυτοματοποιημένο φούρνο θα κάνει τα υπόλοιπα.

Το ρομπότ είναι προϊόν συνεργασίας της νεοϊδρυθείσας εταιρείας br5 και της εταιρείας παρασκευής ηλεκτρικών συσκευών για παέγια Mimcook και έως τώρα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξενοδοχείων και αλυσίδων εστιατορίων, όπως επίσης και μίας ιαπωνικής εταιρείας.

Παρότι πολλοί αισθάνονται άβολα στην ιδέα ότι ένα ρομπότ θα ετοιμάζει το πιάτο που αποτελείται από ρύζι και μαγειρεμένο με κρέας, θαλασσινά και λαχανικά, ο ιδρυτής της br5 υποστηρίζει πως η δημιουργία του προστίθεται στην αλυσίδα των εφευρέσεων εκείνων που σώζουν εργατοώρες και επιτρέπουν στους ανθρώπους να μοχθούν λιγότερο και να επικεντρώνονται σε περισσότερο δημιουργικά πράγματα.

Το πρώτο ρομπότ που μαγειρεύει παέγια «διχάζει» τους Ισπανούς [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
ΕΡΑ
Το πρώτο ρομπότ που μαγειρεύει παέγια «διχάζει» τους Ισπανούς [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το ρομπότ, μπορεί να μαγειρέψει τηγανιτές πατάτες, μπιφτέκια και ζυμαρικά αν συνδεθεί με συσκευές πέρα από αυτή της Mimcook.

«Στο τέλος της ημέρας είναι ένας βοηθός» αναφέρει ο δημιουργός του συγκρίνοντας την εφεύρεσή του με τους αποχυμωτές. «Και αυτοί ρομπότ είναι, απλά ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται. Όπως και οι καφετιέρες. Κανείς δεν βλέπει αυτές τις συσκευές και σκέφτεται ‘Αμάν! Κλέβουν δουλειές από τους ανθρώπους!’ Όχι, αυξάνουν τις ικανότητες του ανθρώπου», υποστήριξε ο Ενρίκε Λίλο.

Ο μηχανικός και επιχειρηματίας ανέφερε πως είναι κάπως αστείο γιατί η παέγια είναι το τηγάνι και όχι το φαγητό που μαγειρεύεται σε αυτό. Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του φαγητού και πρόσθεσε πως οι άνθρωποι, που συχνά αφαιρούνται, μπορεί να κάνουν λάθος κατά το μαγείρεμα. 

«Δεν έχει νόημα για εμάς να ανακατεύουμε το ρύζι – γιατί, ειδικά όταν κοιτάς το  WhatsApp όσο το κάνεις, θα καεί. Και αυτό δεν θα συμβεί με ένα ρομπότ.»
 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Τι σηματοδοτεί η άφιξη του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο στη Λατινική Αμερική

Το αεροπλανοφόρο, το πιο προηγμένο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μεταφέρει μεταξύ άλλων τέσσερις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και συνοδεύεται από τρία πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Διεθνή / Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Οι IDF ανέφεραν πως στρατιώτες έσπευσαν σε δύο χωριά, όπου δεκάδες κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Παλαιστινίους, τραυματίζοντας τέσσερις κατοίκους, ενώ έβαλαν φωτιά σε σπίτια και οχήματα
LIFO NEWSROOM