Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα

Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος λειτούργησε σε ένα σχεδόν άδειο γήπεδο στο Τμπίλισι στην Γεωργία καθώς η πλειοψηφία της τοπικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας προχώρησε σε δημόσιο μποϊκοτάζ της επίσκεψης και ζήτησε από τους πιστούς να μην παρευρεθούν.

Το ΒΒC σημειώνει πως ήταν ένα από τα μικρότερα πλήθη που έχουν ποτέ συγκεντρωθεί σε υπαίθρια παπική λειτουργία κατά τη διάρκεια ταξιδιών του Φραγκίσκου στο εξωτερικό.

Με τον Ρωμαιοκαθολικό πληθυσμό να είναι κάτω από το 1%, η συντηρητική Γεωργία σίγουρα δεν θα έπρεπε να είναι ψηλά στην ατζέντα επισκέψεων του Πάπα, αλλά ο ίδιος ήθελε να κάνει μια συμβολική κίνηση προσέγγισης των εκκλησιών  με στόχο να ξεπεράσουν τις δογματικές διαφορές που τις χωρίζουν από τον 11ο αιώνα.

Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter

Ο αείμνηστος Πάπας Ιωάννης Παύλος Β, επισκέφθηκε τη Γεωργία το 1999, και αντιμετωπίστηκε ως επικεφαλής του κράτους του Βατικανού, και όχι ως θρησκευτικός ηγέτης.


Η Γεωργία, μια μικρή χώρα με πληθυσμό 4,3 εκατομμύρια, στα βουνά του Καυκάσου, μοιράζεται τον ορθόδοξο πολιτισμό με την περιφερειακή υπερδύναμη Ρωσία, αλλά οι δύο χώρες είχαν εμπλακεί σε ένα σύντομο πόλεμο το 2008. Οι προσπάθειες του Βατικανού για επανασύνδεση με τη Ρωσική Εκκλησία μέχρι τώρα δεν έχουν καταλήξει σε μια παπική επίσκεψη εκεί. Από την άλλη πλευρά, η Γεωργία φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Associated Press, μόνο μερικές χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στο γήπεδο Meshki, το οποίο έχει χωρητικότητα 25.000.

Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter
Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter


Το Πατριαρχείο, λίγο πριν την έλευση του Πάπα, δήλωσε στην ιστοσελίδα του: "Όσο υπάρχουν δογματικές διαφορές μεταξύ των εκκλησιών μας, οι Ορθόδοξοι πιστοί δεν θα συμμετάσχουν στις προσευχές τους". Ένας γεωργιανός ιερέας είπε στο AP  πως ήταν μια διαμαρτυρία ενάντια στις προσπάθειες της Καθολικής εκκλησίας να προσελκύσει στους κόλπους της Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Ωστόσο ο Γεωργιανός πρόεδρος Georgy Margvelashvili παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, αλλά οι περισσότεροι πολιτικοί δεν πήγαν καθώς εξαιτίας των επικείμενων εκλογών φοβήθηκαν τις απώλειες ψηφοφόρων.

Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter
Πρώτη φορά τόσο λίγοι για τον Πάπα Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM