Πρόστιμο στην Adidas από την Τουρκία για παπούτσια από δέρμα χοίρου

Πρόστιμο στην Adidas από την Τουρκία για παπούτσια από δέρμα χοίρου Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Πρόστιμο από τη ρυθμιστική αρχή διαφήμισης της Τουρκίας επιβλήθηκε στην Adidas, για παπούτσια, που ήταν διαθέσιμα για αγορά στη μουσουλμανική κοινότητα.

Πρόκειται για το μοντέλο «Samba OG», τα οποία έφεραν στην ετικέτα τους, την περιγραφή «γνήσιο δέρμα» χωρίς να διευκρινίζεται, ότι προέρχονταν από χοίρους.

Σε σχετικά έγγραφα, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, AFP, αναφέρεται, ότι η χρήση υλικών «αντίθετων με τις θρησκευτικές ευαισθησίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας πρέπει να αναφέρεται σαφώς» στις διαφημίσεις και τις περιγραφές των προϊόντων. Η ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο 550.059 τουρκικών λιρών (15.200 δολάρια) στην εταιρεία.

Πρόστιμο στην Adidas από την Τουρκία για παπούτσια από δέρμα χοίρου Facebook Twitter
Φωτ.: adidas

Εκπρόσωπος της εταιρείας, απάντησε σε αίτημα του AFP για δηλώσεις, χωρίς να σχολιάσει το πρόστιμο.

«Μετά από μια μεμονωμένη ειδοποίηση σχετικά με μια περιγραφή προϊόντος στην τουρκική ιστοσελίδα μας e-com, ενημερώσαμε τις προδιαγραφές υλικού για το προϊόν αναλόγως», ανέφερε σε μια σύντομη δήλωση.

Το 2020, η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας έκρινε ότι δεν επιτρέπεται η κατασκευή παπουτσιών ή ενδυμάτων από χοιρινό δέρμα ή τρίχες από χοιρινό δέρμα, γράφοντας:

«Είναι αποδεκτό από όλους σχεδόν τους μουσουλμάνους μελετητές ότι το χοιρινό δέρμα δεν μπορεί να γίνει καθαρό με βυρσοδεψία ή παρόμοιες διαδικασίες».
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM