Προσωρινή άδεια σε 5 εκ. μετανάστες έδωσε ο Ομπάμα

Προσωρινή άδεια σε 5 εκ. μετανάστες έδωσε ο Ομπάμα Facebook Twitter
1

Προσωρινή άδεια σε 5 εκατομμύρια μετανάστες αποφάσισε να δώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας σε τηλεοπτική ομιλία του τα σχέδιά του για τη μεταρρύθμιση του «κατακερματισμένου», όπως το χαρακτήρισε, συστήματος μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Ο Ομπάμα ανακοίνωσε τους όρους που θα ισχύουν και θα επιτρέψουν σε εκατομμύρια μεταναστών χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα να αποφύγουν την απέλαση ενώ κάλεσε τους ρεπουμπλικανούς να ψηφίσουν τις διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου.

«Μια συνολική αμνηστία θα ήταν άδικη. Αλλά και οι μαζικές απελάσεις θα είναι αδύνατες και σε αντίθεση με τη φύση μας» ανέφερε ο Ομπάμα. Τα 5 εκατομμύρια μετανάστες που παίρνουν προσωρινή άδεια βροσκόταν υπό την απειλή της απέλασης.

«Είμαστε και θα είμαστε πάντα ένα έθνος μεταναστών», είπε ο αμερικανός πρόεδρος και απευθυνόμενος στα εκατομμύρια των μεταναστών χωρίς τα νόμιμα έγγραφα ανέφερε: «Μπορείτε να βγείτε από τις σκιές και να πάτε προς τη νόμιμη οδό».

Πάντως οι ρεπουμπλικάνοι από την πλευρά τους αντιτίθενται στην προτεινόμενη ρύθμιση, διαμηνύοντας ότι θα την πολεμήσουν στο Κογκρέσο και στα δικαστήρια.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Όλα τα έθνη είναι έθνη μεταναστών, γιατί ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι ένα ατελείωτο ταξίδι, είτε λόγω ανάγκης είτε λόγω περιπλάνησης...