Προσωπικά δεδομένα 10 εκατομμυρίων πελατών των ξενοδοχείων MGM αποκαλύφθηκαν από χάκερς

Προσωπικά δεδομένα 10 εκατομμυρίων πελατών των ξενοδοχείων MGM αποκαλύφθηκαν από χάκερς Facebook Twitter
0

Προσωπικά δεδομένα πάνω από 10,6 εκατ. πελατών των ξενοδοχείων MGM Resorts, όπως ο Justin Bieber και ο επικεφαλής του Twitter, Jack Dorsey, δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ για χάκερς αυτή την εβδομάδα.


Οι δημοσιευμένες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν πλήρη ονόματα, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανέφερε την Τετάρτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο ZDNet. Στόχος ήταν τα στοιχεία πελατών υψηλού προφίλ, όπως ο Dorsey και ο Bieber, καθώς και τουρίστες, δημοσιογράφοι και πράκτορες του FBI.

Το ZDNet μετέδωσε ότι επαλήθευσε την αυθεντικότητα των δεδομένων με έναν ερευνητή ασφαλείας από την Under the Breach, μια υπηρεσία παρακολούθησης των παραβιάσεων δεδομένων. Η MGM διαθέτει και λειτουργεί πολυτελή θέρετρα στο Λας Βέγκας, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Κίνα. Τα τουριστικά θέρετρα του Λας Βέγκας συχνά προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες για τουρνουά καζίνο, αγώνες πυγμαχίας και αγώνες UFC.

Ένας εκπρόσωπος της MGM δήλωσε στο ZDNet ότι οι πληροφορίες προέρχονται από συμβάν με παραβίαση ασφάλειας που συνέβη πέρυσι, αφού η MGM ανακάλυψε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα διακομιστή που περιείχε περιορισμένο αριθμό πληροφοριών για ορισμένους επισκέπτες. Τα στοιχεία δεν περιέχουν πληροφορίες από επισκέπτες που έμειναν στα θέρετρα μετά το 2017. Μεταξύ των δεδομένων είναι και αριθμοί διαβατηρίων, αναφέρει το BBC.

Η MGM δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα δεδομένα ήταν «πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου» όπως ονόματα, αριθμοί τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στο κοινό. Ωστόσο, περίπου 1.300 πρώην επισκέπτες ενημερώθηκαν ότι έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών διαβατηρίου. Περαιτέρω 52.000 πελάτες ενημερώθηκαν ότι λιγότερο ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες είχαν εκτεθεί στο φόρουμ των χάκερς.

Ενώ είναι αρκετά μεγάλο, το περιστατικό ασφάλειας δεν είναι το μεγαλύτερο στον ξενοδοχειακό κλάδο τα τελευταία χρόνια. Το 2017, μια παραβίαση δεδομένων στα ξενοδοχεία Marriott περιελάμβανε κλοπή πληροφοριών για περίπου 500 εκατομμύρια επισκέπτες. Ο Catalin Cimpanu, δημοσιογράφος της ZDNet που δημοσιοποίησε την ιστορία, έγραψε στο Twitter ότι οι δημοσιευμένες πληροφορίες είχαν κλαπεί τον Ιούλιο του 2019, ένα μήνα πριν οι πελάτες ενημερωθούν για την παραβίαση.

Σύμφωνα με τον Guardian, η MGM δήλωσε στο ZDNet ότι είναι πεπεισμένη ότι δεν ήταν προσβάσιμα στους χάκερς δεδομένα που περιλαμβάνουν οικονομικές πληροφορίες ή κωδικούς πρόσβασης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ