Πρόσφυγες στη Συρία τρώνε γάτες και σκύλους για να επιβιώσουν

Πρόσφυγες στη Συρία τρώνε γάτες και σκύλους για να επιβιώσουν Facebook Twitter
0

 

Πρόσφυγες στη Συρία τρώνε γάτες και σκύλους για να επιβιώσουν Facebook Twitter

Γάτες και σκύλους τρώνε οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στον καταυλισμό Γιαρμούκ της Συρίας, καθώς η συριακή κυβέρνηση τους αφήνει σκόπιμα χωρίς τροφή, σύμφωνα με καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 128 πρόσφυγες πέθαναν στον καταυλισμό του Γιάρμουκ ως αποτέλεσμα αυτής της τακτικής και προσθέτει ότι χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι εκεί αντιμετωπίζοντας μία «καταστροφική ανθρωπιστική κρίση».

«Οι συριακές δυνάμεις διαπράττουν εγκλήματα πολέμου χρησιμοποιώντας ως όπλο πολέμου τη στέρηση τροφής των αμάχων. Οι ανατριχιαστικές περιγραφές οικογενειών που αναγκάζονται να τρώνε γάτες και σκύλους και οι άμαχοι που δέχονται τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών αναζητώντας τροφή, αποτελούν συνηθισμένες λεπτομέρειες της ιστορίας φρίκης που συντελείται στον Γιάρμουκ», υποστηρίζει ο Φίλιπ Λούθερ, ο διευθυντής του παραρτήματος Μέσης Ανατολής της οργάνωσης.

Ο ίδιος μιλά για «συλλογική τιμωρία» του άμαχου πληθυσμού και κάλεσε την κυβέρνηση της Συρίας να επιτρέψει άμεσα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις την πρόσβαση στον καταυλισμό.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από τον Απρίλιο του 2013 και τα περισσότερα νοσοκομεία έκλεισαν καθώς εξαντλήθηκαν οι πιο βασικές ιατρικές τους προμήθειες.

Πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στο Γιάρμουκ κατήγγειλαν στην οργάνωση ότι έχουν μήνες να φάνε φρούτα ή λαχανικά και τουλάχιστον το 60% των προσφύγων εκεί υποσιτίζονται.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οικογένειες προσφύγων έχουν υποχρεωθεί να ζητιανεύουν για τρόφιμα στους δρόμους κινδυνεύοντας έτσι να σκοτωθούν από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM