Προς κοινοβουλευτική πλειοψηφία-ρεκόρ οδεύει ο Μακρόν

Προς κοινοβουλευτική πλειοψηφία-ρεκόρ οδεύει ο Μακρόν Facebook Twitter
1

Το κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν οδεύει προς το να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία-ρεκόρ στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, κατέδειξε σήμερα δημοσκόπηση της Opinionway.

 

Βάσει της έρευνας το κόμμα Η Δημοκρατία Εμπρός (LREM) και οι σύμμαχοί του προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν 440-470 έδρες εκ των συνολικά 577 στην κάτω βουλή, ένα αποτέλεσμα που εφόσον επιβεβαιωθεί θα εδραιώσει τον θρίαμβο των πολιτικών δυνάμεων του κέντρου έναντι των παραδοσιακών κομμάτων που κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας εδώ και δεκαετίες.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και οι σύμμαχοί του θα συγκεντρώσουν 70-90 έδρες, ενώ οι Σοσιαλιστές, που βρίσκονταν στην εξουσία έως και πριν από ένα μήνα, θα εξασφαλίσουν μόλις 20-30 έδρες.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο προβλέπεται ότι θα κερδίσει 1-5 έδρες και το αριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία μεταξύ 5 και 15.

 

Η συμμετοχή προβλέπεται να ανέλθει στο 55,4%, υψηλότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο ωστόσο σε χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM