ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Κρέμες και σαπούνια λεύκανσης με υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου πωλούνται ευρέως στο Διαδίκτυο - Έκθεση

 Προϊόντα λεύκανσης δέρματος με υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου πωλούνται ευρέως στο ηλεκτρικό εμπόριο - Έκθεση Facebook Twitter
0

Προϊόντα λεύκανσης δέρματος με υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου, εξακολουθούν να πωλούνται στις μεγαλύτερες πλατφόρμες διαδικτυακού εμπορίου -μεταξύ άλλων σε ιστοσελίδες που «τρέχουν» τα eBay, Amazon και Alibaba- σύμφωνα με νέα έκθεση της Zero Mercury Working Group (ZMWG). 

Η έκθεση, την οποία προδημοσιεύει το CNN, είναι η τρίτη που αποκαλύπτει υψηλά επίπεδα υδραργύρου και παγκόσμια διαθεσιμότητα σαπουνιών και κρεμών για λεύκανση δέρματος.  Είναι, όμως, η πρώτη που εστιάζει αποκλειστικά στη online πώληση των προϊόντων αυτών. 

Για την έρευνά της, η ZMWG αγόρασε και δοκίμασε 271 προϊόντα λεύκανσης από τουλάχιστον 40 online καταστήματα σε 17 χώρες Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής και Αμερικής. Από αυτά, 129 προϊόντα από 16 χώρες που ήταν διαθέσιμα σε περισσότερα από 30 σάιτ, διαπιστώθηκε πως περιείχαν υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου. 

«Όταν αρχίσαμε να κοιτάζουμε τα προϊόντα αυτά online, υπήρχε απίστευτα ευρεία χρήση. Ήταν σαν έκρηξη σε σύγκριση με ό,τι βλέπαμε στις ντόπιες αγορές» εξηγεί ο Μάικλ Μπέντερ, εκτελεστικός διευθυντής της Mercury Policy Project και συντονιστής για την ZMWG. 

Η χρήση υδραργύρου στα καλλυντικά είναι περιορισμένη σε πολλές χώρες λόγω των τοξικών παρενεργειών που προκαλεί. Το 2013, σε συνέδριο για τη χρήση του χημικού αυτού στοιχείου τέθηκε ως διεθνές όριο για τη βιομηχανία καλλυντικών το 1mg/kg of mercury, που τέθηκε σε ισχύ το 2021. 

Ωστόσο, το 47% των προϊόντων λεύκανσης που δοκιμάστηκαν από την ZMWG, περιείχαν ποσότητα άνω του επιτρεπόμενου ορίου. 

Με πληροφορίες από CNN

0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ