Πρώην στελέχη του eBay έστελναν από απειλητικά μηνύματα μέχρι ζωντανές κατσαρίδες σε ζευγάρι

Πρώην στελέχη του eBay έστελναν από απειλητικά μηνύματα μέχρι ζωντανές κατσαρίδες σε ζευγάρι Facebook Twitter
EPA
0

Έξι πρώην εργαζόμενοι του eBay- ανάμεσά τους και πρώην διευθυντικά στελέχη- κατηγορούνται για εκστρατεία παρενόχλησης εναντίον ζευγαριού.

Οι δράστες έστελναν στα θύματά τους από απειλητικά μηνύματα, μέχρι ζωντανές κατσαρίδες, επειδή είχαν δυσαρεστηθεί από τα όσα ανέφερε το ζευγάρι για το eBay σε ένα newsletter που έβγαζε για τις ηλεκτρονικές αγορές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν ανέχεται τέτοια συμπεριφορά και ζήτησε συγγνώμη από το ζευγάρι, ενώ οι κατηγορούμενοι δεν εργάζονται πλέον στο eBay.

Οι κατηγορούμενοι «βομβάρδιζαν» το ζευγάρι με απειλητικά email και μηνύματα στο Twitter, αλλά και με ιδιαίτερα ενοχλητικές αποστολές, μεταξύ των οποίων ζωντανές κατσαρίδες, ένα στεφάνι κηδείας, αλλά και ένα βιβλίο για τη ζωή μετά τον θάνατο του συντρόφου, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Άντριου Λέλινγκ. Επίσης, τους είχαν στείλει ζωντανές αράχνες, ένα διατηρημένο έμβρυο γουρουνιού, μια «ματωμένη» μάσκα του Halloween, αλλά και πορνογραφικό υλικό. Το τελευταίο είχε τη διεύθυνση του ζευγαριού, αλλά εστάλη στους γείτονές του.

Πρώην στελέχη του eBay έστελναν από απειλητικά μηνύματα μέχρι ζωντανές κατσαρίδες σε ζευγάρι Facebook Twitter
Δύο από τα αντικείμενα που είχαν στείλει οι δράστες στο ζευγάρι (Πηγή φωτό EPA)

Ακόμη, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους είχαν πάει στο σπίτι του ζευγαριού. Στόχος τους ήταν να μπουν στο γκαράζ, προκειμένου να εγκαταστήσουν συσκευή παρακολούθησης.

«Ήταν μια συστηματική καμπάνια, για να τρομοκρατήσουν ψυχολογικά και συναισθηματικά αυτό το ζευγάρι μέσης ηλικίας, για να τους αποτρέψουν να γράφουν άσχημα πράγματα για το eBay», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος έξι πρώην εργαζομένων του eBay, ανάμεσά τους και δύο πρώην διευθυντικά στελέχη, ο Τζέιμς Μπογκ και ο Ντέιβιντ Χάρβιλ. Επίσης, κατηγορείται πρώην διευθυντής ειδικών επιχειρήσεων στην ομάδα ασφαλείας του eBay, ο οποίος είναι πρώην αρχηγός αστυνομικού τμήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, το eBay ανέφερε ότι απέλυσε όλους τους εμπλεκόμενους πέρυσι, έπειτα από εσωτερική έρευνα που έκανε για την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτής διαπιστώθηκε ανάρμοστη επικοινωνία από πλευράς του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Ντέιβιντ Γουένινγκ, αλλά δεν προέκυψαν αποδείξεις ότι γνώριζε εκ των προτέρων ή εξουσιοδότησε τις κινήσεις εναντίον του ζευγαριού. Όμως «υπήρξαν αρκετές σκέψεις που οδήγησαν στην αποχώρησή του», ανέφερε η εταιρεία σχετικά με τον Γουένινγκ, που δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που κατηγορούνται.

Με πληροφορίες από BBC, NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM