Πρώην παίκτρια του Bachelor λέει ότι διαγνώστηκε με αυτισμό: «Να είστε ανεκτικοί»

Πρώην παίκτρια του Bachelor λέει ότι διαγνώστηκε με αυτισμό: «Να είστε ανεκτικοί» Facebook Twitter
0

Η πρώην παίκτρια του Bachelor, Ντέμι Μπέρνετ διαγνώστηκε με αυτισμό και καλεί τους φανς να είναι «ανοιχτόμυαλοι».

Η 26χρονη το αποκάλυψε μέσω Instagram το Σαββατοκύριακο με μια σειρά από μηνύματα, όπου εξηγεί την διαταραχή και πώς να υποστηρίξουμε ένα άτομο με αυτισμό.

«Έκανα ψυχολογική αξιολόγηση και είμαι αυτιστική. Υπάρχει τεράστιο στίγμα όσον αφορά τον αυτισμό. Σας ενθαρρύνω να είστε ανοιχτόμυαλοι και ανεκτικοί», έγραψε. 

Η Ντέμι Μπέρνετ είπε ότι σκοπεύει στο μέλλον να μοιραστεί περισσότερα για την «αξιολόγηση» και πώς «έφτασε σε αυτό το σημείο».

«Το μόνο που θέλω είναι καλύτερη ποιότητα ζωής», συνέχισε. «Θέλω να βεβαιωθώ ότι όποιος νιώθει/ένιωθε σαν εμένα μπορεί να ξέρει ότι δεν είναι μόνος. Μπορεί να βελτιωθεί! Και το πιο σημαντικό δεν φταις εσύ».

Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) είναι μια αναπτυξιακή αναπηρία που μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές, επικοινωνιακές και συμπεριφορικές προκλήσεις, στις οποίες το άτομο μπορεί να αλληλεπιδρά, να συμπεριφέρεται ή να μαθαίνει διαφορετικά από τους υπολοίπους, σύμφωνα με το CDC.

Η 26χρονη πρωταγωνίστησε στη σεζόν του «The Bachelor» το 2019. Αργότερα επέστρεψε στο franchise για την έκτη και έβδομη σεζόν του «Bachelor in Paradise».

Έγραψε ιστορία με την Κρίστιαν Χάγκερτι όταν έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε ποτέ στην εκπομπή. Ακύρωσαν τον αρραβώνα τους τον Οκτώβριο του 2019.

Τον περασμένο μήνα, η Ντέμι Μπέρνετ αποκάλυψε μέσω Instagram, που αργότερα διέγραψε, ότι βίωνε συναισθηματικά breakdown «κάθε λίγες ώρες».

«Θα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που δημοσιεύω ποτέ και νιώθω τόση ντροπή, αλλά πρέπει να είμαι αληθινή», έγραψε τότε, σύμφωνα με το Entertainment Tonight. «Ο εγωισμός μου είναι χάλια. Καλή χρονιά, αυτό είμαι εγώ 24 ώρες το 24ωρο, δεν είμαι "ευτυχισμένη", δεν είμαι κοινωνική».

Και πρόσθεσε: «Σκέφτομαι συνεχώς, κλαίω και προσπαθώ να βγάλω άκρη. Αμέτρητες ώρες κατηγορώντας τον εαυτό μου για όλα όσα προκάλεσαν πόνο… Νιώθω αρκετά μπερδεμένη τις περισσότερες φορές. Αλλά ξέρω ότι μεγαλώνω και ακόμη κι αν πονάει, αξίζει τον κόπο».

Σε επόμενη ανάρτηση λίγες εβδομάδες αργότερα, η Μπέρνετ είπε ότι «τα πήγαινε καλύτερα» αφού ζήτησε επαγγελματική βοήθεια.

«Έχω υπέροχους ανθρώπους κοντά μου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους στους οποίους θα πεις τις σκέψεις σου. Ο θεραπευτής σας και κάποιος που εμπιστεύεστε», έγραψε. «Πρέπει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είναι εντάξει να ζητάω βοήθεια από τους κατάλληλους ανθρώπους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM