Πρώην παίκτρια του Bachelor λέει ότι διαγνώστηκε με αυτισμό: «Να είστε ανεκτικοί»

Πρώην παίκτρια του Bachelor λέει ότι διαγνώστηκε με αυτισμό: «Να είστε ανεκτικοί» Facebook Twitter
0

Η πρώην παίκτρια του Bachelor, Ντέμι Μπέρνετ διαγνώστηκε με αυτισμό και καλεί τους φανς να είναι «ανοιχτόμυαλοι».

Η 26χρονη το αποκάλυψε μέσω Instagram το Σαββατοκύριακο με μια σειρά από μηνύματα, όπου εξηγεί την διαταραχή και πώς να υποστηρίξουμε ένα άτομο με αυτισμό.

«Έκανα ψυχολογική αξιολόγηση και είμαι αυτιστική. Υπάρχει τεράστιο στίγμα όσον αφορά τον αυτισμό. Σας ενθαρρύνω να είστε ανοιχτόμυαλοι και ανεκτικοί», έγραψε. 

Η Ντέμι Μπέρνετ είπε ότι σκοπεύει στο μέλλον να μοιραστεί περισσότερα για την «αξιολόγηση» και πώς «έφτασε σε αυτό το σημείο».

«Το μόνο που θέλω είναι καλύτερη ποιότητα ζωής», συνέχισε. «Θέλω να βεβαιωθώ ότι όποιος νιώθει/ένιωθε σαν εμένα μπορεί να ξέρει ότι δεν είναι μόνος. Μπορεί να βελτιωθεί! Και το πιο σημαντικό δεν φταις εσύ».

Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) είναι μια αναπτυξιακή αναπηρία που μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές, επικοινωνιακές και συμπεριφορικές προκλήσεις, στις οποίες το άτομο μπορεί να αλληλεπιδρά, να συμπεριφέρεται ή να μαθαίνει διαφορετικά από τους υπολοίπους, σύμφωνα με το CDC.

Η 26χρονη πρωταγωνίστησε στη σεζόν του «The Bachelor» το 2019. Αργότερα επέστρεψε στο franchise για την έκτη και έβδομη σεζόν του «Bachelor in Paradise».

Έγραψε ιστορία με την Κρίστιαν Χάγκερτι όταν έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε ποτέ στην εκπομπή. Ακύρωσαν τον αρραβώνα τους τον Οκτώβριο του 2019.

Τον περασμένο μήνα, η Ντέμι Μπέρνετ αποκάλυψε μέσω Instagram, που αργότερα διέγραψε, ότι βίωνε συναισθηματικά breakdown «κάθε λίγες ώρες».

«Θα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που δημοσιεύω ποτέ και νιώθω τόση ντροπή, αλλά πρέπει να είμαι αληθινή», έγραψε τότε, σύμφωνα με το Entertainment Tonight. «Ο εγωισμός μου είναι χάλια. Καλή χρονιά, αυτό είμαι εγώ 24 ώρες το 24ωρο, δεν είμαι "ευτυχισμένη", δεν είμαι κοινωνική».

Και πρόσθεσε: «Σκέφτομαι συνεχώς, κλαίω και προσπαθώ να βγάλω άκρη. Αμέτρητες ώρες κατηγορώντας τον εαυτό μου για όλα όσα προκάλεσαν πόνο… Νιώθω αρκετά μπερδεμένη τις περισσότερες φορές. Αλλά ξέρω ότι μεγαλώνω και ακόμη κι αν πονάει, αξίζει τον κόπο».

Σε επόμενη ανάρτηση λίγες εβδομάδες αργότερα, η Μπέρνετ είπε ότι «τα πήγαινε καλύτερα» αφού ζήτησε επαγγελματική βοήθεια.

«Έχω υπέροχους ανθρώπους κοντά μου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους στους οποίους θα πεις τις σκέψεις σου. Ο θεραπευτής σας και κάποιος που εμπιστεύεστε», έγραψε. «Πρέπει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είναι εντάξει να ζητάω βοήθεια από τους κατάλληλους ανθρώπους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Διεθνή / Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον υπερτουρισμό και πώς εξηγείται το φαινόμενο; Πώς (και αν) επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και πώς οι τοπικές κοινωνίες;
LIFO NEWSROOM
Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Διεθνή / Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Η 29χρονη φέρεται να προσπάθησε να πραγματοποιήσει προσπέραση ενώ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πριν καταλήξει σε έναν γκρεμό ύψους περίπου 107 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM
Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Διεθνή / Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι «τα γράμματα και οι συμφωνίες» ξεκινούν σήμερα, ενόψει της λήξης του αρχικού 90ήμερου διαστήματος – Αναστάτωση στις αγορές της Ασίας
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρουσιάστηκε σε ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους προτείνει την ανασυγκρότηση της Γάζας με οικονομικές ζώνες, τεχνολογικές επενδύσεις και μετακίνηση μέρους του πληθυσμού, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM