Προφυλακίστηκαν οι Έλληνες που συνελήφθησαν στη Γαλλία για εμπόριο κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι Έλληνες που συνελήφθησαν στη Γαλλία για εμπόριο κοκαΐνης Facebook Twitter
2

Προφυλακίστηκαν, τελικώς, αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες γιαεμπόριο ναρκωτικών, οι ξένοι ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και επτά Έλληνες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις αρχές σε μια παραλία του νομού Λαντ και συνελήφθησαν στις 20 Ιουνίου αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους 1,7 τόνοι κοκαΐνης, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Μπορντό.

Ο συναγερμός είχε δοθεί τα χαράματα της 20ης Ιουνίου, από έναν περαστικό ψαρά: «άτομα φαίνονταν να έχουν εξοκείλει στην παραλία του Μιμιζάν» (Λαντ) με το φουσκωτό τους, θύμισε η εισαγγελέας του Μπορντό Μαρί-Μαντλέν Αλιό, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι χωροφύλακες που έσπευσαν να τους βοηθήσουν, πήραν απλώς τα ονόματα των επτά ανδρών, καθώς και τις διευθύνσεις τους.

Η υπόθεση θα έμενε εκεί αν, γύρω στο μεσημέρι, πράκτορες του Εθνικού Γραφείου Θήρας και Άγριας Πανίδας (ONCFS) δεν είχαν παραξενευτεί από τη περίεργη συμπεριφορά πολλών ανδρών στην ίδια αυτή παραλία του Μιμιζάν: ξεφόρτωναν μεγάλα λευκά πακέτα από το σκάφος και τα τοποθετούσαν κάτω από έναν μουσαμά.

Οι τέσσερις πράκτορες του ONCFS, συνοδευόμενοι από χωροφύλακες του Μιμιζάν, επενέβησαν και ανακάλυψαν περίπου 35 δέματα που περιείχαν συνολικά 1,7 τόνο κοκαΐνη. Κατασχέθηκαν τα φουσκωτά, καθώς και τρία οχήματα παντός εδάφους στα οποία βρέθηκαν 10.000 ευρώ σε μετρητά και ένα δορυφορικό τηλέφωνο.

Στην συνέχεια αστυνομικοί και χωροφύλακες κατευθύνθηκαν προς ένα σπίτι στο Εσκούρς (Λαντ), σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από το σημείο, στη διεύθυνση που είχαν αναφέρει οι «τουρίστες». Βρήκαν εκεί τέσσερις άνδρες που έπαιρναν το απεριτίφ τους και είχαν στην κατοχή τους 200 κιλά κοκαΐνη, μετρητά και προϊόντα επεξεργασίας του ναρκωτικού.

Ηλικίας μεταξύ 25 έως 30 ετών, οι έντεκα άντρες -Έλληνες, ένας Μολδαβός και ένας Ιρακινός κάτοικος Ελλάδας, καθώς και ένας Ισπανός- κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης έως 30 ετών για κατοχή και εισαγωγή κοκαΐνης (η αξία μεταπώλησης της οποίας υπολογίζεται από 150 έως 170 εκατομμύρια ευρώ) από οργανωμένη συμμορία και σύσταση συμμορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM