Προειδοποίηση Πιονγκγιάνγκ σε ΗΠΑ: «Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας»

Προειδοποίηση Πιονγκγιάνγκ σε ΗΠΑ: «Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας» Facebook Twitter
EPA
0

Προειδοποίηση έστειλε στις ΗΠΑ η Πιονγκγιάνγκ ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών στη Σιγκαπούρη πέρυσι μπορεί να κινδυνεύσουν.


Ο Βόρεια Κορέα κατηγορεί την Ουάσιγκτον για αδικαιολόγητη πίεση που ασκεί στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα τιμώρησε ορισμένα μέλη της ομάδας της που κατηύθυναν τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ πριν από τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι τον Φεβρουάριο.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση του Τραμπ και του Κιμ στη Σιγκαπούρη και την υπογραφή κοινής δήλωσης τεσσάρων σημείων με την οποία δεσμεύτηκαν να εργαστούν προς μια νέα σχέση, η Βόρεια Κορέα τονίζει ότι η συμφωνία μπορεί να κινδυνεύσει αν οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν την πολιτική τους να «επιμένουν μόνο στη μονομερή εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων μας», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών που δεν κατονομάζεται.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι αν οι ΗΠΑ δεν επανέλθουν με κάτι καινούργιο «πριν είναι πολύ αργά» η κοινή δήλωση θα γίνει «απλά μια λευκή κόλλα χαρτί».

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδείξουν φρόνηση και να αλλάξουν την τρέχουσα μέθοδο υπολογισμού τους για να απαντήσουν στο αίτημά μας το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο αξιωματούχος στην ανακοίνωση. «Υπάρχει και ένα όριο στην υπομονή μας».

Η σύνοδος κορυφής του Ανόι κατέρρευσε όταν ο Τραμπ είπε ότι ο Κιμ δεν έκανε αρκετές υποχωρήσεις ως προς τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων ή των βαλλιστικών πυραύλων σε αντάλλαγμα για την άρση των διεθνών κυρώσεων.

Ωστόσο η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να μένει πιστή στην κοινή δήλωση όσο χρόνο χρειάζονται οι ΗΠΑ για να βρουν μια εποικοδομητική προσέγγιση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM