Προειδοποίηση Europol για πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ σε αεροδρόμια - Πωλούνται έναντι 300 ευρώ

Προειδοποίηση Europol για πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ σε αεροδρόμια - Πωλούνται έναντι 300 ευρώ Facebook Twitter
EPA
0

Η Europol εφιστά την προσοχή των ταξιδιωτών στην πώληση στα αεροδρόμια πλαστών πιστοποιητικών αρνητικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό από το οργανωμένο έγκλημα έναντι έως και 300 ευρώ.

Η προειδοποίηση ακολουθεί την σύλληψη πολλών υπόπτων που πωλούσαν τέτοια πλαστά πιστοποιητικά στα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς και online, με προώθηση μέσω SMS, στην Ισπανία και την Ολλανδία. Πολλά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και άλλες χώρες, ζητούν από τους ταξιδιώτες πιστοποιητικό αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.

«Είναι πολύ πιθανόν ότι εγκληματίες θα εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για την κατασκευή και πώληση πλαστών πιστοποιητικών για διαγνωστικά τεστ για την Covid-19, όσο παραμένουν οι περιορισμοί στα ταξίδια λόγω της πανδημίας», προειδοποιεί η Europol. «Με δεδομένο το εύρος των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων, με τους εκτυπωτές υψηλής ποιότητας και τα ποικίλα λογισμικά, οι πλαστογράφοι είναι ικανοί να κατασκευάσουν πλαστά πιστοποιητικά υψηλής ποιότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας με έδρα την Χάγη.

Πριν από 10 ημέρες, ύποπτος για πώληση πλαστών πιστοποιητικών συνελήφθη στο βρετανικό αεροδρόμιο του Λούτον. Στις αρχές του Νοεμβρίου, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα στο πλαίσιο της εξουδετέρωσης δικτύου διάθεσης πλαστών πιστοποιητικών αρνητικών τεστ για τον κορωνοϊό με την χρησιμοποίηση του ονόματος υπαρκτού εργαστηρίου. Το δίκτυο διέθετε τα πλαστά πιστοποιητικά στο αεροδρόμιο του Παρισιού Ρουασί-Σαρλ-Ντε-Γκολ έναντι 150-300 ευρώ.

Στην Ισπανία, η αστυνομία συνέλαβε άνδρα που πωλούσε διαδικτυακά τέτοια πιστοποιητικά έναντι 40 ευρώ και στην Ολλανδία άτομα προωθούσαν τέτοια έγγραφα μέσω SMS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM