Προειδοποιήσεις Τουσκ: Καταστρεπτικοί οι συναισθηματισμοί στο θέμα των προσφύγων

Προειδοποιήσεις Τουσκ: Καταστρεπτικοί οι συναισθηματισμοί στο θέμα των προσφύγων Facebook Twitter
0

Οι καταστρεπτικοί συναισθηματισμοί γύρω από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να λάβουν ένα τέλος, γιατί εκτρέφουν τον λαϊκισμό και προκαλούν μία διάσπαση στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως επισήμανε ο ίδιος στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, μία λύση στο ερώτημα, για το πώς η ΕΕ μαζί με τα εθνικά κράτη θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων, χωρίς να δημιουργήσει νέες διαχωριστικές γραμμές, μπορεί να υπάρξει μόνον εάν όλες οι πλευρές κάνουν συμβιβασμούς.

Πρόσθεσε δε, πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των αρμοδίων υπουργών, το θέμα θα τεθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο Ντόναλντ Τουσκ είχε χαρακτηρίσει, ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ως αναποτελεσματικό το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της ΕΕ με υποχρεωτικές ποσοστώσεις, θέση την οποία είχε υποστηρίξει ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ως τότε υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.

Ο Κουρτς είχε επισημάνει πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει δίκιο ότι δεν λειτουργεί η υποχρεωτική ποσόστωση και πως ο ίδιος από την πλευρά του θα υποστηρίξει μία αλλαγή της λανθασμένης προσφυγικής πολιτικής.

Στις σημερινές συνομιλίες των δύο πολιτικών στη Βιέννη, συζητήθηκε η προετοιμασία της Προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, με επίκεντρο την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στις 20 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη, με κύριο θέμα, όπως τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Σε σχέση με την αυστριακή Προεδρία, ο Ντόναλντ Τουσκ σημείωσε πως στη διάρκεια της θα τεθούν πολλά ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων, η εσωτερική ασφάλεια, η μετανάστευση, το πολυετές οικονομικό πλαίσιο, το Brexit, αλλά ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι η ΕΕ βρίσκεται σε καλά χέρια, με έναν τόσο ενεργητικό, αποφασιστικό και φιλοευρωπαίο αρχηγό κυβέρνησης, όπως είναι ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Διεθνή / Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Η Πολωνία ενεργοποίησε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από 19 ρωσικά drones. Διεθνής κατακραυγή, φόβοι για κλιμάκωση και ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Ο 40χρονος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία και πραγματοποιεί επισκέψεις στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που εξακολουθεί να στηρίζει από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM