Κίνδυνο για την ανάπτυξη στις χώρες της ευρωζώνης εγείρει η έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κριστίν Λαγκάρντ.

 

Μάλιστα, επισήμανε ότι το ΔΝΤ ετοιμάζεται να αναθεωρήσει ελαφρώς προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη των χωρών της ευρωζώνης εξαιτίας αναδυόμενων κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων στις συνομιλίες για το Brexit.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από συνομιλίες που είχε με υπουργούς Οικονομικών κρατών-μελών της οικονομικής και νομισματικής ένωσης στο Λουξεμβούργο, η Λαγκάρντ είπε ότι «ο κίνδυνος του Brexit ως έχει -- νομίζω το έχουμε συζητήσει ήδη αρκετά αυτό».

 

«Είναι μάλλον η παράταση των διαπραγματεύσεων, και οι δυσκολίες ειδικά από πλευράς του Ηνωμένου Βασιλείου να παρουσιάσει μια σαφή θέση, που μοιάζουν να προσθέτουν περισσότερη αβεβαιότητα, κάτι που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο», συνέχισε.

 

Σύμφωνα με την ίδια, η έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις του Λονδίνου και των Βρυξελλών ενδέχεται «να οδηγήσουν σε ένα σκληρό Brexit».

 

Η Λαγκάρντ χαρακτήρισε την εντεινόμενη αβεβαιότητα ως προς τις εντάσεις με τις ΗΠΑ για το εμπόριο και τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο χώρες-μέλη της ευρωζώνης να ανατρέψουν μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί ως δύο ακόμη κινδύνους για τον ευρωχώρο.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr