Πριγκίπισσα κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη την οικιακή της βοηθό στις ΗΠΑ.

Πριγκίπισσα κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη την οικιακή της βοηθό στις ΗΠΑ. Facebook Twitter
5

H Μeshael Alayban, πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας, εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπόριο ανθρώπων. Κατηγορείται ότι έφερε στις ΗΠΑ μια γυναίκα από την Κένυα και την κρατούσε παρά τη θέλησή της στο σπίτι της από τον Μάιο. 

Το Reuters αναφέρει ότι η Alayban πλήρωνε τη γυναίκα 220 δολ. το μήνα, ενώ την είχε έγκλειστη στο διαμέρισμα και έκανε δουλειές σχεδόν συνεχώς. Ο τοπικός εισαγγελέας δήλωσε ότι η Alayban είχε σκίσει το συμβόλαιο, πήρε το διαβατήριο της Κενυάτισας και την ανάγκαζε σε δουλειά δεκαέξι ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα.

Η υπηρέτρια τελικά απέδρασε και ανέβηκε στο πρώτο λεωφορείο που βρήκε μπροστά της. Οι αρχές όταν συνέλαβαν την Alayban βρήκαν στο σπίτι της άλλες τέσσερες γυναίκες από τις Φιλιππίνες και ερευνούν την περίπτωση οργανωμένου δικτύου. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Συμφωνώ με anemosUk. Οι μη Άραβες θεωρούνται κατώτερο είδος, κάτι σαν δούλοι, ειδικά από Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες κλπ. που πάνε για βιοπορισμό στη Σαουδική Αραβία από πρακτορεία ειδικευμένα σε αυτές τις δουλειές, δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα, τους κρατάνε τα διαβατήρια και δεν τους επιτρέπεται να μένουν στη χώρα πάνω από κάποιο διάστημα. Φυσικά είναι έρμαια των γηγενών. Η "πριγκίπισσα" έκανε το διπλό λάθος να εφαρμόσει τις πρακτικές της χώρας της στην Αμερική και να είναι αρκετά απρόσεκτη ώστε το θύμα της να αποδράσει. Πως θα αντιμετωπισθεί από την αμερικανική δικαιοσύνη ένα βασιλικό μέλος πετρελαιοπαραγωγικής χώρας μένει να φανεί.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΙΘΗΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ...ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ....