Πριγκίπισσα κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη την οικιακή της βοηθό στις ΗΠΑ.

Πριγκίπισσα κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη την οικιακή της βοηθό στις ΗΠΑ. Facebook Twitter
5

H Μeshael Alayban, πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας, εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπόριο ανθρώπων. Κατηγορείται ότι έφερε στις ΗΠΑ μια γυναίκα από την Κένυα και την κρατούσε παρά τη θέλησή της στο σπίτι της από τον Μάιο. 

Το Reuters αναφέρει ότι η Alayban πλήρωνε τη γυναίκα 220 δολ. το μήνα, ενώ την είχε έγκλειστη στο διαμέρισμα και έκανε δουλειές σχεδόν συνεχώς. Ο τοπικός εισαγγελέας δήλωσε ότι η Alayban είχε σκίσει το συμβόλαιο, πήρε το διαβατήριο της Κενυάτισας και την ανάγκαζε σε δουλειά δεκαέξι ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα.

Η υπηρέτρια τελικά απέδρασε και ανέβηκε στο πρώτο λεωφορείο που βρήκε μπροστά της. Οι αρχές όταν συνέλαβαν την Alayban βρήκαν στο σπίτι της άλλες τέσσερες γυναίκες από τις Φιλιππίνες και ερευνούν την περίπτωση οργανωμένου δικτύου. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Συμφωνώ με anemosUk. Οι μη Άραβες θεωρούνται κατώτερο είδος, κάτι σαν δούλοι, ειδικά από Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες κλπ. που πάνε για βιοπορισμό στη Σαουδική Αραβία από πρακτορεία ειδικευμένα σε αυτές τις δουλειές, δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα, τους κρατάνε τα διαβατήρια και δεν τους επιτρέπεται να μένουν στη χώρα πάνω από κάποιο διάστημα. Φυσικά είναι έρμαια των γηγενών. Η "πριγκίπισσα" έκανε το διπλό λάθος να εφαρμόσει τις πρακτικές της χώρας της στην Αμερική και να είναι αρκετά απρόσεκτη ώστε το θύμα της να αποδράσει. Πως θα αντιμετωπισθεί από την αμερικανική δικαιοσύνη ένα βασιλικό μέλος πετρελαιοπαραγωγικής χώρας μένει να φανεί.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΙΘΗΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ...ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ....