Πριγκίπισσα Άννα: «Ξέρετε τι θα πάρετε. Ο Κάρολος δεν θα αλλάξει ως βασιλιάς»

Πριγκίπισσα Άννα για τη στέψη του Κάρολου: «Δεν θα αλλάξει ως βασιλιάς» Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Η πριγκίπισσα Άννα σε συνέντευξή της δήλωσε πως η βασιλική οικογένεια φέρνει «μακροπρόθεσμη σταθερότητα, συνέχεια και καλοσύνη» στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία.

Πριν γίνει βασιλιάς, ο Κάρολος είχε εκφράσει την επιθυμία του για «μειωμένο» θεσμό της μοναρχίας, εννοώντας να είναι λιγότερα τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η 72χρονη μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε επ’ αυτού: «Νομίζω πως ο όρος "αδυνατισμένη μοναρχία" ειπώθηκε σε μια εποχή που υπήρχαν περισσότερα "εργαζόμενα" μέλη στην οικογένεια (αναφερόμενη στην περίοδο που η Μέγκαν, ο Χάρι και ο Άντριου εκτελούσαν ακόμα καθήκοντα). Σήμερα δεν ακούγεται σαν καλή ιδέα. Δεν είμαι σίγουρη τι άλλο μπορούμε να κάνουμε".

Κατά τη συνέντευξή της στο καναδικό CBC News, η οποία δημοσιεύτηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, η πριγκίπισσα Άννα κράτησε αποστάσεις από τα μέλη των Γουίνσδορ αναφορικά με το δουλεμπόριο εν μέσω εκκλήσεων για αποζημίωση από τη Βρετανία και τους βασιλείς.

Ο βασιλιάς Κάρολος συμφώνησε πρόσφατα να υποστηρίξει μια μελέτη για τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ της μοναρχίας και της δουλείας, ενώ μια νέα δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι Βρετανοί πιστεύουν πως ο βασιλιάς δεν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Η πριγκίπισσα Άννα περιέγραψε τη δική της θέση λέγοντας πως είναι «ελαφρώς διαφορετική, ίσως πιο ρεαλιστική» ενώ χαρακτηριστικά είπε: «Μην εστιάζετε τόσο πολύ σε χρονικές κλίμακες και περιόδους. Η ιστορία δεν είναι έτσι».

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε για το τι είδους βασιλιάς θα είναι ο αδελφός της. «Ξέρετε τι θα πάρετε. Εξασκείται εδώ και λίγο καιρό και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει ως βασιλιάς», είπε αστευόμενη και πρόσθεσε πως ο Κάρολος «Έχει δεσμευτεί για το δικό του επίπεδο υπηρεσιών. Αυτό θα παραμείνει αληθινό».

Ενώ αναφορικά για το αν ανησυχεί για το μέλλον της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η πριγκίπισσα Άννα έδωσε μια σαφή απάντηση: «Όχι».

Τέλος, υπερασπιζόμενη τον ρόλο της μοναρχίας στη σύγχρονη εποχή, ιδίως με έναν νέο βασιλιά, η πριγκίπισσα Άννα πρόσθεσε πως «Θα υπάρξουν συζητήσεις σχετικά με τη συνάφεια σε όλα τα επίπεδα», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται απαραίτητα για συζητήσεις που θα έκανε η ίδια. Και τόνισε πως «η μοναρχία παρέχει, με το σύνταγμα, έναν βαθμό μακροπρόθεσμης σταθερότητας που είναι στην πραγματικότητα αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM