Πριγκίπισσα Άννα: Παραμένει για δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο - Έχει υποστεί μερική απώλεια μνήμης

Πριγκίπισσα Άννα: Παραμένει για δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο - Έχει υποστεί μερική απώλεια μνήμης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty
0

Η πριγκίπισσα Άννα νοσηλεύεται για δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο «Southmead Hospital» του Μπρίστολ, όπου μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής με διάσειση και μικροτραυματισμούς, μετά από ατύχημα που είχε με άλογο στην έπαυλή της «Γκατκόμπ Παρκ» (Gatcombe Park) στο Γκλόστερσαϊρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η 73χρονη πριγκίπισσα είχε βγει μόνη για περίπατο στο κτήμα της το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα από τα άλογά της την χτύπησε με το κεφάλι ή με το πόδι του. Η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ είναι δεινή ιππέας, όπως άλλωστε ήταν και η μονάρχης, όμως όταν συνέβη το ατύχημα δεν έκανε ιππασία.

Αν και η Βρετανίδα γαλαζοαίματη έχει τις αισθήσεις της δεν είναι σε θέση να θυμηθεί τι συνέβη εξαιτίας της διάσεισης. Σύμφωνα με την Telegraph, μετά το ατύχημα η αδελφή του βασιλιά Κάρολου έχει υποστεί μερική απώλεια μνήμης ενώ η βασιλική συντάκτρια Σάρλοτ Γκρίφιθς δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο τηλεοπτικό δίκτυο GB News πως: «Είναι ανησυχητικό που δεν μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη. Ήταν εντελώς μόνη στο κτήμα. Βρισκόταν στην έπαυλη και είναι γνωστό πως κάνει μόνη νυχτερινούς περιπάτους για να ελέγξει τα άλογά της. Είναι βέβαια κάτι το οποίο κάνει πολύ συχνά, αλλά φοβάμαι να σκεφτώ για πόσο χρονικό διάστημα ήταν εκεί μόνη της. Ελπίζω να μην ήταν εκεί μόνη της και χωρίς τις αισθήσεις της - το πιο πιθανό είναι πως την κλώτσησε άλογο». Η Γκρίφιθς ανέφερε πως η πριγκίπισσα Άννα θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Η πριγκίπισσα Άννα είναι από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Η ιατρική ομάδα που φροντίζει την πριγκίπισσα Άννα θεωρεί πολύ πιθανό οι τραυματισμοί στο κεφάλι να έχουν σχέση με χτύπημα από κεφάλι ή πόδι αλόγου ενώ την Δευτέρα εκπρόσωπος των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ δήλωσε πως η πριγκίπισσα θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Όταν συνέβη το ατύχημα εντός της έπαυλης βρισκόντουσαν τα δύο παιδιά της αδελφής του μονάρχη, η Ζάρα Τίνταλ και ο Πίτερ Φίλιπς καθώς και ο δεύτερος σύζυγός της, υποναύαρχος Τίμοθι Λώρενς, ο οποίος την συνόδευσε στο νοσοκομείο. 

Η πριγκίπισσα Άννα όταν γεννήθηκε ήταν δεύτερη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου μετά τον μεγαλύτερο αδερφό της, πρίγκιπα Κάρολο. Τώρα, αν και είναι 13η στη σειρά για το θρόνο της Γηραιάς Αλβιώνας παραμένει ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Μάλιστα, μετά την σχεδόν παράλληλη διάγνωση με καρκίνο του μονάρχη και της Κέιτ Μίντλετον, η αδελφή του βασιλιά ανέλαβε να τον εκπροσωπεί σε πολλά από τα δημόσια καθήκοντα. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2024 η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ έχει παραστεί σε 172 επίσημες υποχρεώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι έχει εκτελέσει το 31% του συνόλου των βασιλικών εμφανίσεων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Όμως, μετά το ατύχημα η πριγκίπισσα θα αναγκαστεί να ακυρώσει τα δημόσια καθήκοντα που είχε προγραμματίσει. Έτσι, την Τρίτη 25 Ιουνίου, δεν θα δώσει το «παρών» στη δεξίωση που θα πραγματοποιήσει ο μονάρχης στο Μπάκιγχαμ για τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη Βρετανία.

Επίσης, η πριγκίπισσα Άννα δεν θα ταξιδέψει στον Καναδά, όπου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στα τέλη της εβδομάδας για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου «Newfoundland National War Memorial». Πρόκειται για μνημείο που στήθηκε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στο Σεντ Τζονς (Νέα Γη στην Ανατολική Ακτή του Καναδά). 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM