O πρίγκιπας Χάρι συναντήθηκε με Κάρολο και Ουίλιαμ μετά την κηδεία- Ο ρόλος της Κέιτ

Πρίγκιπας Χάρι: Συνάντηση με Κάρολο και Ουίλιαμ μετά την κηδεία- Ο ρόλος της Κέιτ Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε συνάντηση με τον αδελφό του και τον πατέρα τους μετά την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

 

Ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε με τους δύο γιους του, Χάρι και Ουίλιαμ και συνομίλησαν για δύο ώρες, αναφέρουν βασιλικές πηγές. Ήταν η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά την πολύκροτη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

 

«Είναι νωρίς, αλλά υπάρχει η ελπίδα ότι είναι ακριβώς το πρώτο βήμα που θα επιθυμούσε ο Φίλιππος», είπε πηγή στη Sun. «Ο Χάρι και ο Ουίλιαμ φαίνονταν φιλικοί μπροστά στις κάμερες και αυτό φαίνεται πως άνοιξε τον δρόμο προκειμένου να συναντηθεί μαζί τους ο πατέρας τους, όταν έφυγαν όλοι», ανέφερε άλλη πηγή της εφημερίδας.

 

Αν και ανυπομονεί να επιστρέψει στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ στην Καλιφόρνια- καθώς είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη- σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ ο πρίγκιπας Χάρι ίσως παραμείνει στη Βρετανία έως 95α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, την Τετάρτη.

 

Πάντως η Ίνγκριντ Σιούαρντ, συγγραφέας του «Prince Philip Revealed», θεωρεί απίθανο να γίνει κάποια οικογενειακή «σύσκεψη».

 

«Μισεί τις αντιπαραθέσεις», δήλωσε αναφερόμενη στη βασίλισσα Ελισάβετ. «Τα παιδιά δυσκολεύονται τόσο πολύ να κάνουν τη βασίλισσα να συζητήσει για οτιδήποτε άλλο πέρα από τα σκυλιά και τα άλογα. Θυμάμαι ότι η Φέργκι μου είπε ότι τους πήρε τρεις εβδομάδες για να την πείσουν να συζητήσουν για το διαζύγιό τους. Επέμενε να λέει “πρέπει να βγάλω τους σκύλους μου βόλτα”», συμπλήρωσε, αναφερόμενη στην Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγο του πρίγκιπα Άντριου.

 

 

Ο ρόλος της «ειρηνοποιού» Κέιτ

 

Ο πρίγκιπας Χάρι συναντήθηκε με τον αδελφό του και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια για πρώτη φορά έπειτα από περίπου 12 μήνες.

 

Η τεταμένη σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια φέρεται να απασχόλησε ιδιαίτερα αυτούς που σχεδίασαν τις λεπτομέρειες για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου. Όμως, τελικά υπήρξε μια εικόνα ενότητας, κάτι στο οποίο βοήθησε η «ειρηνοποιός» της βασιλικής οικογένειας, Κέιτ Μίντλετον.

 

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι δεν περπάτησαν ο ένας δίπλα στον άλλον στην πομπή πίσω από το φέρετρο του παππού τους, αλλά ανάμεσά τους ήταν ο εξάδελφός τους Πίτερ Φίλιπς, γιος της πριγκίπισσας Άννας.

 

Κάθε κίνηση των δύο αδελφών ήταν στο «μικροσκόπιο», για τυχόν σημάδια που θα προδώσουν την κατάσταση στην οποία είναι η σχέση τους αυτή τη στιγμή. Ο Φίλιπς φάνηκε να μένει λίγο πίσω στην πομπή, αφήνοντάς τους χώρο για να επικοινωνήσουν, κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκαν εκείνη τη στιγμή.

 

Μέσα στο παρεκκλήσι τα δύο αδέλφια κάθισαν ξεχωριστά. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δίπλα στη σύζυγό του, δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Χάρι μόνος του.

 

Βγαίνοντας από το παρεκκλήσι, η Κέιτ Μίντλετον- την οποία ο σύζυγός της έχει αποκαλέσει ειρηνοποιό- άρχισε να μιλά ζωηρά με τον Χάρι, ο οποίος φάνηκε να χαλαρώνει, ίσως γιατί δεν ήταν μόνος πλέον.

 

Στη συνέχεια, σε μια απρόσμενη αλλαγή του σχεδίου, αντί να μπουν ξεχωριστά στα αυτοκίνητα που τους περίμεναν έξω από το παρεκκλήσι, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επέστρεψαν περπατώντας στο κάστρο Ουίνδσορ. Σε εκείνη τη φάση ο Ουίλιαμ και ο Χάρι βρέθηκαν τελικά ο ένας δίπλα στον άλλον και μίλησαν στη διαδρομή.

 

Στη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ ο πρίγκιπας Χάρι είχε εκφράσει την άποψη ότι ο αδελφός του είναι «παγιδευμένος». Όταν ρωτήθηκε για τη φύση της σχέσης τους, απάντησε «απόσταση» και συμπλήρωσε: «Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα, ελπίζω».

 

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κλονίστηκε από αυτές τις δηλώσεις, σύμφωνα με στενούς φίλους του. Κάποιοι αναφέρουν ότι η απόφαση του Χάρι να μιλήσει την ώρα που ο παππούς τους ήταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν εξοργισμένος θεωρώντας πως επρόκειτο για ασέβεια προς τη βασίλισσα.

 

Μετά τη συνέντευξη ο Χάρι συνομίλησε με τον πατέρα και τον αδελφό του. Όμως, εκείνη η πρώτη συζήτηση δεν ήταν «παραγωγική», σύμφωνα με την Αμερικανίδα παρουσιάστρια Γκέιλ Κινγκ, φίλη τόσο του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, όσο και της Όπρα Γουίνφρεϊ.

 

Φίλοι του Ουίλιαμ λένε πως ο πρίγκιπας είναι πολύ πιο ήρεμος τώρα, αλλά όχι λιγότερο συντετριμμένος από τη ζημιά που έγινε. Εξάλλου, από αρκετούς η ανακοίνωσή του για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου ερμηνεύθηκε ως «καρφί» για τον Χάρι και τη σύζυγό του.

 

«Η Κάθριν κι εγώ θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που θα ήθελε και να υποστηρίζουμε τη βασίλισσα τα χρόνια που θα έρθουν. Θα μου λείψει ο παππούς μου, αλλά ξέρω ότι θα ήθελε από εμάς να συνεχίσουμε τη δουλειά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Με πληροφορίες από Times

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM