Με πειθαρχικά μέτρα είναι αντιμέτωπος ένας πράκτορας του FBI, αφού η έρευνα μιας εσωτερικής υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκάλυψε πως ζήτησε από μια γυναίκα συνάδελφό του να του δώσει «προκλητικές φωτογραφίες» της, τις οποίες χρησιμοποίησε ως δόλωμα σε μυστική επιχείρηση.

 

Σε ένα υπόμνημά του σήμερα, ο Γενικός Επιθεωρητής του υπουργείου, Μάικλ Χόροβιτς, ανέφερε ότι το γραφείο του ανακάλυψε πως η συμπεριφορά του πράκτορα δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό: υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες, σε μυστικές επιχειρήσεις, ζητήθηκε από γυναίκες τις υπηρεσίας να υποδυθούν ανήλικα παιδιά ή εργάτριες του σεξ.

 

Μολονότι τα πρόσωπά τους ήταν θολωμένα και εμφανίζονταν ντυμένες, ο Χόροβιτς πρόσθεσε ότι οι γυναίκες, φωτογραφίες των οποίων χρησιμοποιήθηκαν, δεν εργάζονταν επισήμως σε μυστικές επιχειρήσεις.

 

Ο εν λόγω πράκτορας δεν έλαβε ποτέ τη γραπτή συγκατάθεση των γυναικών αυτών, αντιθέτως τις συμβούλευσε «να μην το πουν πουθενά, ούτε στους προϊσταμένους τους».

 

Ο Χόροβιτς επισήμανε ότι η στάση αυτή θα μπορούσε να έχει δυνητικά αρνητικές συνέπειες για τις γυναίκες, καθώς με την ανάρτηση των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο μπορεί να κινδυνεύσουν να πέσουν «θύματα ποινικών αδικημάτων».

 

Με πληροφορίες από Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ