Πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών

Πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών Facebook Twitter
Ο πράκτορας της CIA κακοποιούσε γυναίκες αφού τις νάρκωνε
0

Πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες, ιδίως ενώ βρισκόταν σε αποστολές στο εξωτερικό και για τις πράξεις του αυτές καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών, στις ΗΠΑ.

Ο πρώην -πλέον- πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών διότι νάρκωνε και στη συνέχεια κακοποιούσε σεξουαλικά πολλές γυναίκες, στη διάρκεια των αποστολών του στο εξωτερικό.

Ο 48χρονος Μπράιαν Τζέφρι Ρέιμοντ παραδέχθηκε τον Νοέμβριο του 2023 την ενοχή του για την νάρκωση 4 γυναικών τις οποίες υπέβαλε στη συνέχεια σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή τους, όπως και για σεξουαλικές επαφές με άλλες έξι γυναίκες χωρίς τη συναίνεσή τους.

Επίσης ομολόγησε ότι είχε ναρκώσει 28 γυναίκες και στη συνέχεια τις είχε γυμνώσει και βιντεοσκοπήσει ή φωτογραφήσει εν αγνοία τους, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημείωσε ότι ο πρώην πράκτορας είχε προσπαθήσει να καταστρέψει τις εικόνες αυτές αφού του γνωστοποίησαν την έρευνα εναντίον του.

Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν κατά την τελευταία του αποστολή στο εξωτερικό, στο Μεξικό τον Μάιο του 2020, όταν μια γυμνή γυναίκα ζήτησε βοήθεια φωνάζοντας από το μπαλκόνι κτιρίου στην πρωτεύουσα.

«Όταν αυτό το αρπακτικό δούλευε για την κυβέρνηση, προσήλκυε ανυποψίαστες γυναίκες στο σπίτι που του νοίκιαζε η κυβέρνηση για να τις ναρκώσει», σημείωσε σε ανακοίνωση ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μάθιου Γκρέιβς.

«Αφού τις νάρκωνε, τις ξέντυνε, τις κακοποιούσε σεξουαλικά και τις φωτογράφιζε», πρόσθεσε.

Τα γεγονότα αυτά έγιναν από το 2006 ως το 2020 σε πολλές χώρες. Ο Μπράιαν Τζέφρι Ρέιμοντ είχε υπηρετήσει στο Μεξικό και στο Περού, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM