Ο διάσημος ιταλικός οίκος Prada ανακοίνωσε μόλις πως καταργεί την αληθινή γούνα.

 

Η ανακοίνωση σημειώνει πως η αληθινή γούνα δεν θα χρησιμοποιείται σε καμία συλλογή από την επόμενη χρονιά. Επισημαίνει επίσης ότι η κατάργηση γούνας ξεκινά από τη γυναικεία συλλογή του 2020 μετά από συμφωνία με την Fur Free Alliance.

 

Η Prada διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται μετά τον «θετικό διάλογο» που είχε με την Fur Free Alliance (FFA), μια συμμαχία 50 και πλέον οργανώσεων προστασίας των ζώων που δραστηριοποιούνται σε περίπου 40 χώρες, και κυρίως με την ιταλική οργάνωση LAV και την The Humane Society of the United States.

 

 

«Η καινοτομία και η κοινωνική ευθύνη περιλαμβάνονται στις θεμελιώδεις αξίες του Prada Group. Η απόφαση να υιοθετηθεί μια πολιτική "χωρίς γούνες" αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό στάδιο αυτής της δέσμευσης. Η έρευνα και η ανάπτυξη εναλλακτικών υλικών θα επιτρέψει στον οίκο να διερευνήσει νέες δυνατότητες σε επίπεδο δημιουργικότητας και την ίδια στιγμή να ανταποκριθεί στην ανάγκη για προϊόντα με περισσότερη περιβαλλοντική ηθική», σχολίασε η καλλιτεχνική του διευθύντρια Miuccia Prada. 

 

Ολοένα και περισσότερα luxury brands έχουν αποκλείσει την αληθινή γούνα από τις συλλογές τους, ανάμεσά τους οι οίκοι Gucci, Versace, Michael Kors, Giorgio Armani, Hugo Boss, Ralph Lauren, Calvin Klein και σχεδιαστές όπως οι Jean Paul Gaultier, Stella McCartney και John Galliano. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr