Πούτιν: Ρωσία και Λευκορωσία «στην πραγματικότητα θα επωφεληθούν από τις δυτικές κυρώσεις»

Putin claims Russia and Belarus will actually benefit from Western sanctions Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι κυρώσεις των δυτικών χωρών είναι μια ευκαιρία για τη Ρωσία να ενισχύσει την τεχνολογική και οικονομική της αυτάρκεια, διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν

«Τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει πως όπου οι Δυτικοί επέβαλαν κυρώσεις κατά ημών, αποκτήσαμε νέες δεξιότητες, αντικαθιστώντας τις παλιές σε νέο τεχνολογικό επίπεδο» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, υποδεχόμενος τον Λευκορώσο ομόλογό του στη Μόσχα. 

«Είναι καιροί ευκαιρίας για να κινηθούμε εμπρός, προς την ενδυνάμωση της τεχνολογικής και οικονομικής μας κυριαρχίας» συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Σύμφωνα με τον Πούτιν, Ρωσία και Λευκορωσία θα ξεπεράσουν κι αυτές τις δυσκολίες και «θα αποκτήσουμε νέες ικανότητες, περισσότερες ευκαιρίες ανεξαρτησίας, αυτάρκειας και τελικά θα επωφεληθούμε από αυτές (τις κυρώσεις), όπως ακριβώς έγινε και τα περασμένα χρόνια». 


Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Λουκασένκο τόνισε πως η Λευκορωσία έχει ό,τι χρειάζεται για την αποκατάσταση της οικονομίας της ακόμη και υπό καθεστώς κυρώσεων. 


«Πρέπει να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας. Και πρέπει να αποκαταστήσουμε την οικονομία μας, μπορούμε χωρίς αυτούς. Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να ζούμε και να δουλεύουμε κανονικά» διεμήνυσε ο Λευκορώσος πρόεδρος. 


Ο ίδιος έκανε ακόμη έναν αβάσιμο ισχυρισμό, λέγοντας πως η Ουκρανία «ετοιμαζόταν να επιτεθεί όχι μόνο στο Ντονμπάς, αλλά και στη Λευκορωσία». 

Με πληροφορίες από CNN
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ