Πούτιν: Ρωσία και Λευκορωσία «στην πραγματικότητα θα επωφεληθούν από τις δυτικές κυρώσεις»

Putin claims Russia and Belarus will actually benefit from Western sanctions Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι κυρώσεις των δυτικών χωρών είναι μια ευκαιρία για τη Ρωσία να ενισχύσει την τεχνολογική και οικονομική της αυτάρκεια, διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν

«Τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει πως όπου οι Δυτικοί επέβαλαν κυρώσεις κατά ημών, αποκτήσαμε νέες δεξιότητες, αντικαθιστώντας τις παλιές σε νέο τεχνολογικό επίπεδο» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, υποδεχόμενος τον Λευκορώσο ομόλογό του στη Μόσχα. 

«Είναι καιροί ευκαιρίας για να κινηθούμε εμπρός, προς την ενδυνάμωση της τεχνολογικής και οικονομικής μας κυριαρχίας» συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Σύμφωνα με τον Πούτιν, Ρωσία και Λευκορωσία θα ξεπεράσουν κι αυτές τις δυσκολίες και «θα αποκτήσουμε νέες ικανότητες, περισσότερες ευκαιρίες ανεξαρτησίας, αυτάρκειας και τελικά θα επωφεληθούμε από αυτές (τις κυρώσεις), όπως ακριβώς έγινε και τα περασμένα χρόνια». 


Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Λουκασένκο τόνισε πως η Λευκορωσία έχει ό,τι χρειάζεται για την αποκατάσταση της οικονομίας της ακόμη και υπό καθεστώς κυρώσεων. 


«Πρέπει να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας. Και πρέπει να αποκαταστήσουμε την οικονομία μας, μπορούμε χωρίς αυτούς. Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να ζούμε και να δουλεύουμε κανονικά» διεμήνυσε ο Λευκορώσος πρόεδρος. 


Ο ίδιος έκανε ακόμη έναν αβάσιμο ισχυρισμό, λέγοντας πως η Ουκρανία «ετοιμαζόταν να επιτεθεί όχι μόνο στο Ντονμπάς, αλλά και στη Λευκορωσία». 

Με πληροφορίες από CNN
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM