Πούτιν: Μας πονάει ιδιαίτερα η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα

Πούτιν: Μας πονάει ιδιαίτερα η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Facebook Twitter
0

«Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα μας πονάει ιδιαίτερα», ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος Πούτιν μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στη επέτειο των εργαζομένων στους οργανισμούς κρατικής ασφάλειας της χώρας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από την Τουρκία και το Ιράν ανέφερε ότι θα πάει προσωπικά στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τη σορό του πρέσβη, Αντρέι Κάρλοφ. «Η τραγωδία αυτή για άλλη μια φορά μας πείθει πως πρέπει με την μεγαλύτερη δυνατή ορμή να εργαστούμε για τη δημιουργία ενός διεθνούς αντιτρομοκρατικού μετώπου», τόνισε ο Λαβρόφ.

Χθες, λίγες ώρες μετά την δολοφονική επίθεση στον Ρώσο πρέσβη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για προβοκάτσια, σχολιάζοντας σε δηλώσεις του, πως «η δολοφονία, με άτιμο τρόπο, του πρέσβη Αντρέι Κάρλοφ αποτελεί αναμφίβολα προβοκάτσια που στοχεύει στο να τσακίσει την πορεία εξομάλυνσης των ρωσο-τουρκικών σχέσεων αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία την οποία προωθούσαν η Ρωσία, η Τουρκία , το Ιράν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για τη διευθέτηση αυτής της διένεξης».

Από την πλευρά του ο Ερντογάν επίσης χαρακτήρισε τη δολοφονία «ανοικτή προβοκάτσια» κατά της συνεργασίας με τη Μόσχα τονίζοντας ότι η επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη αποτελεί ταυτόχρονα και επίθεση κατά του τουρκικού λαού.

Στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων, Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν σήμερα να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, περιλαμβανομένου και του θέματος της Συρίας, παρά τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα. «Μοιραζόμαστε με τον πρόεδρο Πούτιν την ίδια άποψη, σύμφωνα με την οποία η συνεργασία μας με τη Ρωσία σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα για τη Συρία, δεν πρέπει να εμποδιστεί από αυτή την επίθεση», δήλωσε ο Ερντογάν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM