Πούτιν και Λουκασένκο θα "αλληλοστηριχθούν" στις δυτικές κυρώσεις- Επαφές στο Κρεμλίνο

Πούτιν και Λουκασένκο θα "αλληλοστηριχθούν" στις δυτικές κυρώσεις Facebook Twitter
0

Οι ηγέτες Ρωσίας και Λευκορωσίας συμφώνησαν σήμερα ότι στο εγγύς μέλλον η Μόσχα θα εφοδιάσει τη μικρότερη γείτονά του με σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συμφώνησαν επίσης, στη συνάντηση που είχαν στο Κρεμλίνο, να κάνουν κοινά βήματα για να αλληλοστηριχθούν απέναντι στις δυτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των τιμών της ενέργειας.

Το πρακτορείο δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Λευκορωσία από την πλευρά της θα εφοδιάσει τη Ρωσία με σύγχρονη γεωργική τεχνολογία.

Νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγών ειδών πολυτελείας σε Ρωσία και Λευκορωσία ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν θα επιτρέψουμε στον (Βλαντίμιρ) Πούτιν και τους φίλους του να συνεχίσουν να ζουν σε χλιδή ενώ προκαλούν τεράστια δεινά σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη», δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο.

Η νέα ανακοίνωση έρχεται αφότου ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε αποκλεισμό της Ρωσίας από το κανονικό καθεστώς αμοιβαιότητας που διέπει το παγκόσμιο εμπόριο.

Η απαγόρευση του αμερικανικού υπουργείου στοχεύει επίσης Ρώσους και Λευκορώσους ολιγάρχες που ζουν στο εξωτερικό και «στηρίζουν τον Πούτιν».

«Η σημερινή ενέργεια πρέπει να υπενθυμίσει στον Πούτιν και στους Ρώσους και Λευκορώσους φίλους του ότι ο κόσμος καταδικάζει σθεναρά τη φρίκη που διαπράττουν».

Μεταξύ των ειδών πολυτελείας αμερικανικής προέλευσης που επηρεάζονται από τις κυρώσεις είναι οινοπνευματώδη ποτά, προϊόντα καπνού, ρούχα, κοσμήματα, οχήματα και αντίκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ