Πούτιν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Συρία

Πούτιν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Συρία Facebook Twitter
0

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για τη Συρία, παρά τις διαφορές τους όσον αφορά το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Bloomberg.

 

Στη συνέντευξη αυτή, που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων δύο ημέρες πριν από την έναρξη της συνόδου της G20 στην Κίνα, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον για τη Συρία είναι πολύ δύσκολες, αλλά βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

 

"Κατά την άποψή μου κινούμαστε σταδιακά προς τη σωστή κατεύθυνση", σημείωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

 

"Δεν αποκλείω ότι μπορεί στο εγγύς μέλλον να συμφωνήσουμε πάνω σε κάτι και να δείξουμε τη συμφωνία αυτή στην παγκόσμια κοινότητα", πρόσθεσε.

 

"Προς το παρόν, αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε, ωστόσο μου φαίνεται ότι προχωρούμε, όπως είπα ήδη, προς τη σωστή κατεύθυνση", συμπλήρωσε.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να καταλήξουν σε μια σημαντική συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία και για κατάπαυση του πυρός σε πανεθνικό επίπεδο στη Συρία, αλλά δήλωσαν ότι ομάδες και από τις δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να οριστικοποιήσουν τις σχετικές λεπτομέρειες για την επίτευξη της συμφωνίας κατά τις επαφές τους στη Γενεύη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Διεθνή / H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Η τουρκική κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση όρων όπως «κοινωνικό φύλο», «σεξουαλικός προσανατολισμός» και «LGBT» το 2025 - Οι σημαντικότερες επιθέσεις και η κατάσταση των δικαιωμάτων στην Τουρκία
LIFO NEWSROOM
Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Διεθνή / Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Νέες στρατιωτικές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν στο Κασμίρ, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες - Οι εξελίξεις, οι αιτίες της κρίσης και ο κίνδυνος κλιμάκωσης μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Διεθνή / Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Η μελέτη του Lancet αποκαλύπτει ότι η παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί παγκόσμια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας υγείας, με ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες.
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Υγείας προσπάθησε πολλές φορές να αποτάξει τον τίτλο του αντιεμβολιαστή, ωστόσο οι πράξεις και τα λόγια του έως σήμερα αποδεικνύουν το αντίθετο
LIFO NEWSROOM