Πούτιν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Συρία

Πούτιν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Συρία Facebook Twitter
0

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για τη Συρία, παρά τις διαφορές τους όσον αφορά το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Bloomberg.

 

Στη συνέντευξη αυτή, που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων δύο ημέρες πριν από την έναρξη της συνόδου της G20 στην Κίνα, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον για τη Συρία είναι πολύ δύσκολες, αλλά βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

 

"Κατά την άποψή μου κινούμαστε σταδιακά προς τη σωστή κατεύθυνση", σημείωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

 

"Δεν αποκλείω ότι μπορεί στο εγγύς μέλλον να συμφωνήσουμε πάνω σε κάτι και να δείξουμε τη συμφωνία αυτή στην παγκόσμια κοινότητα", πρόσθεσε.

 

"Προς το παρόν, αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε, ωστόσο μου φαίνεται ότι προχωρούμε, όπως είπα ήδη, προς τη σωστή κατεύθυνση", συμπλήρωσε.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να καταλήξουν σε μια σημαντική συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία και για κατάπαυση του πυρός σε πανεθνικό επίπεδο στη Συρία, αλλά δήλωσαν ότι ομάδες και από τις δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να οριστικοποιήσουν τις σχετικές λεπτομέρειες για την επίτευξη της συμφωνίας κατά τις επαφές τους στη Γενεύη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM