Πούτιν: «Aπαράδεκτο» το ποσοστό της φτώχειας στη Ρωσία

Πούτιν: «Aπαράδεκτο» το ποσοστό της φτώχειας στη Ρωσία Facebook Twitter
EPA/SERGEI CHIRIKOV
0

Την τελευταία του ομιλία πριν τις εκλογές της 18ης Μαρτίου έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων και να μειώσει στο μισό το «απαράδεκτο» επίπεδο της φτώχειας κατά την εξαετή προεδρική θητεία που αναμένεται ότι θα κερδίσει στις εκλογές της 18ης Μαρτίου.

Λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες από την ψηφοφορία, ο Πούτιν άρχισε την ετήσια ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου επιμένοντας στην ανάγκη να βελτιωθεί «η ευημερία» του πληθυσμού και να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές και στην υγεία για να αποφευχθεί μια «καθυστέρηση» της Ρωσίας στους τομείς αυτούς, κάτι που είπε πως θεωρεί τον «κύριο εχθρό» του.

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη ζωή της χώρας», επέμεινε ο Ρώσος πρόεδρος, εκτιμώντας ότι «η ανάπτυξη της ευημερίας έχει ουσιαστική σημασία».

«Οφείλουμε να φέρουμε σε πέρας έναν από τους στόχους κλειδιά της επόμενης δεκαετίας: να παράσχουμε μια βέβαιη και μακροπρόθεσμη αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών και να μειώσουμε μέσα σε έξι χρόνια τουλάχιστον στο μισό το ποσοστό της φτώχειας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο αριθμός των φτωχών στη χώρα μειώθηκε από 42 εκατομμύρια το 2000 σε περίπου 20 εκατομμύρια σήμερα.

Το επίπεδο αυτό αυξήθηκε ωστόσο ξανά στη διάρκεια της τελευταίας προεδρικής θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν (2012-2018) που σηματοδοτήθηκε από οικονομική ύφεση.

«Η καθυστέρηση, ιδού ο εχθρός μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζοντας τη σημασία της τεχνολογικής προόδου ώστε η Ρωσία, το «κολοσσιαίο δυναμικό» της οποίας στην τεχνολογία εγκωμίασε, να μην μείνει στο περιθώριο της «τεχνολογικής επανάστασης».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ηγείται της Ρωσίας εδώ και περισσότερο από 18 χρόνια, είναι υποψήφιος για μια τέταρτη εξαετή θητεία στις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, τις οποίες αναμένεται ευρέως ότι θα κερδίσει.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας ολοκλήρωσε την διαδικασία καταγραφής των υποψηφίων για την ρωσική προεδρία.

Έτσι στα ψηφοδέλτια τα οποία θα πάρουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι στις 18 Μαρτίου, θα υπάρχουν τα ονόματα 8 υποψηφίων. Οι επτά από τους οκτώ υποψήφιους προτάθηκαν από πολιτικά κόμματα ενώ ο νυν Ρώσος πρόεδρος συμμετέχει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM