Πού θα εγκατασταθεί η Άνγκελα Μέρκελ μετά την εκπνοή της θητείας της ως καγκελάριος; Εδώ και μήνες εικάζεται ότι θα μετακομίσει στο Αμβούργο, κάτι που πρόκειται να γίνει, αφού η ίδια έχει άλλα σχέδια.

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε σήμερα τις εικασίες για μετακόμιση στο Αμβούργο. «Δεν θα μετακομίσω ούτε στο Αμβούργο, όπως λέγεται μερικές φορές», δήλωσε κατά την αποχαιρετιστήρια περιοδεία στην εκλογική της περιφέρεια.

 

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης του Αμβούργου είχαν δημοσιεύσει φήμες ότι η Άνγκελα Μέρκελ προτίθεται να μετακομίσει στη γενέτειρά της, συγκεκριμένα στην ακριβή συνοικία Μπλάνκενεζε- μετά το τέλος της 16 ετών θητείας της.

 

Σήμερα, όμως, ανακοίνωσε ότι θα μείνει στο Βερολίνο και στην περιοχή Ούκερμαρκ του κρατιδίου Βρανδενβούργου, που το περιβάλλει. «Από εκεί δεν είναι μακριά η πρώην εκλογική μου περιφέρεια μέσω του όμορφου αυτοκινητοδρόμου Α20», είπε.

 

Η οικογένεια της Άνγκελα Μέρκελ μετακόμισε από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας στην μικρή πόλη Τέμπλιν της περιοχής Ούκερμαρκ. «Σε σύγκριση με την εκλογική μου περιφέρεια, η Ούκερμαρκ δεν είναι και τόσο διαφορετική. Μόνο που της λείπει η Βαλτική Θάλασσα», σχολίασε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa