Πότε θα ενωθεί ο γαλαξίας μας με την Ανδρομέδα ;

Πότε θα ενωθεί ο γαλαξίας μας με την Ανδρομέδα ; Facebook Twitter
0

Αστρονόμοι, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Hubble, έκαναν υπολογισμούς για τη στιγμή που ο Milky Way θα γίνει "ένα" με το γαλαξία Ανδρομέδα. Η απόσταση που τους χωρίζει είναι 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός, ενώ θα χρειαστούν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια για να ξεκινήσει η διαδικασία της συνάντησης.

Σύμφωνα με το BBC, μικροί πλανήτες όπως η γη, δεν πρόκειται να καταστραφούν, ενώ η θέση του ήλιου μας θα μεταβληθεί.

«Σήμερα, ο γαλαξίας Ανδρομέδα, μας φαίνεται στον ουρανό, ως ένα μικρό θολό αντικείμενο, το οποίο είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά από τους αρχαίους αστρονόμους, πριν από 1.000 χρόνια.», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής στο Space Telescope Science Institute στη Βαλτιμόρη, Roeland van der Marel.

«Λίγα είναι τα πράγματα που συναρπάζουν τους ανθρώπους περισσότερο από το να γνωρίζουμε τη κοσμική και μελλοντική μοίρα μας. Το γεγονός ότι μπορούμε να προβλέψουμε ότι αυτό το μικρό θολό αντικείμενο,κάποια μέρα θα έρθει να καταπιεί και να καλύψει τον Ήλιο  και το Ηλιακό Σύστημά μας, είναι ένα πραγματικά αξιοσημείωτο και συναρπαστικό εύρημα», υποστήριξε, ολοκληρώνοντας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM