Πώς προφέρεται το όνομα «Τσιτσιπάς»; Οι ελληνικές λέξεις που «ζορίζουν» παρουσιαστές και δημοσιογράφους στις ΗΠΑ

Πώς προφέρεται το όνομα «Τσιτσιπάς»; Οι ελληνικές λέξεις που «ζορίζουν» παρουσιαστές και δημοσιογράφους στις ΗΠΑ Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού «Όμικρον» και ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους Αμερικανούς δημοσιογράφους και παρουσιαστές ειδήσεων, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κάνει «σαρδάμ» στην προσπάθειά τους να προφέρουν σωστά τις λέξεις.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η αμερικανική εταιρεία υποτιτλισμού, Captioning Room, η οποία παρουσιάζει τις λέξεις που μέσα στο 2021 έχουν ακουστεί τις περισσότερες φορές λανθασμένα από τα χείλη των δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τα στοιχεία της έρευνας, ιδιαίτερη πρόκληση για τους δημοσιογράφους αποτελεί η λέξη «Όμικρον», η ονομασία που φέρει το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, η οποία βρίσκεται πρώτη στη λίστα με τους... γλωσσοδέτες.  Οι αγγλόφωνοι την προφέρουν «Όμικραν» ή «Άμακραν», ανάλογα με το αν βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία ή την Αμερική.

Δυσκολία στην προφορά αντιμετώπισαν και στο όνομα της Billie Eillish της Αμερικανίδας τραγουδίστριας.

Άλλες λέξεις που έβαλαν δύσκολα στους δημοσιογράφους ήταν οι εξής:

  •     Glasgow (GLAHZ-go): Γλασκώβη
  •     Ever Given (Ev-er GIV-en): το πλοίο Ever Given που «κόλλησε» στη Διώρυγα του Σουέζ
  •     Dogecoin (DOHJ-coin) το κρυπτονόμισμα Dogecoin (Ντοτζκόιν)

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΡΑΗΛ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει εγκατάσταση υπηρεσίας του ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ

Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τη Χαμάς.
THE LIFO TEAM