Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / Unsplash
0

Μεγάλη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια στο καταναλωτικό κοινό, οι «παράλογες» χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες αυξάνονται αδιάκοπα.

Κάποτε οι παραδοτέες αποσκευές, η επιλογή θέσης και το φαγητό, περιλαμβάνονταν αυτόματα στα εισιτήρια των πτήσεων, κάτι που πλέον όμως τείνει να γίνει παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Jay Sorensen, από την αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία αεροπορίας IdeaWorks, αυτό άλλαξε από την ημέρα που ξεκίνησαν να ανθίζουν οι low-cost αεροπορικές εταιρίες.

Πλέον, ακόμη και οι τιμές για τις βαλίτσες μικρού μεγέθους -που θεωρούνται χειραποσκευή στην καμπίνα, έχουν εκτοξευτεί, αποφέροντας υπέρογκα ποσά στα ταμεία των αεροπορικών εταιρειών.

«Αισθάνεσαι ότι σε κοροϊδεύουν. Αγοράζεις το εισιτήριο και νομίζεις ότι θα σου κοστίσει λιγότερο, και μετά πρέπει να πληρώσεις άλλα 200 δολάρια [148 λίρες] για να πάρεις μια βαλίτσα μαζί σου», ανέφερε η 24χρονη Lauren Alexander, έξω από το αεροδρόμιο του Τορόντο, χαρακτηρίζοντας τις επιπλέον χρεώσεις «γελοίες».

Μάλιστα, για να αποφύγει τη χρέωση, ταξίδεψε μόνο με ένα μικρό σακίδιο ως χειραποσκευή. Το 2006, η βρετανική low-cost αεροπορική FlyBe έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που ξεκίνησε να χρεώνει τους επιβάτες για την παραδοτέα αποσκευή. Η χρέωση ήταν 2 λίρες για προκρατημένη αποσκευή και 4 λίρες για όσους δεν είχαν πληρώσει εκ των προτέρων.

Άλλες οικονομικές εταιρείες ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμά της και στη συνέχεια το ίδιο έκαναν και οι λεγόμενοι "παραδοσιακοί" αερομεταφορείς, τουλάχιστον στις σύντομες πτήσεις. Το 2008, η «American Airlines» έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που χρέωσε 15 δολάρια για την πρώτη παραδοτέα αποσκευή στις εσωτερικές της πτήσεις.

Ο κ. Sorensen εξήγησε ότι οι παραδοσιακές εταιρείες - κολοσσοί αισθάνθηκαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή όταν «συνειδητοποίησαν ότι οι low-cost ανταγωνιστές τους παρείχαν σοβαρό ανταγωνισμό». Προσθέτει: «Ένιωσαν πως έπρεπε να κάνουν κάτι για να ανταποκριθούν». Φτάνοντας στο σήμερα, μόνο οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες κέρδισαν 7,27 δισεκατομμύρια δολάρια από χρεώσεις για παραδοτέες αποσκευές πέρυσι, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία. Το ποσό αυτό ήταν 7 δισ. το 2023 και 5,76 δισ. το 2019.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που όλο και περισσότεροι επιβάτες προσπαθούν να ταξιδεύουν μόνο με χειραποσκευή. Η Kirsty Glenn, διευθύνουσα σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας αποσκευών «Antler», επιβεβαιώνει ότι παρατηρείται συνεχής αύξηση της ζήτησης για μικρές βαλίτσες που πληρούν τις διαστάσεις των χειραποσκευών των αεροπορικών εταιρειών.

Ταυτόχρονα, στα social media έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους “κόλπα” πακεταρίσματος και αποσκευές που πληρούν τις προδιαγραφές γιατί ακόμη και το κόστος της χειραποσκευής έχει αυξηθεί κατακόρυφα, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο ταξιδιών Chelsea Dickenson, η οποία δημιουργεί τέτοιο υλικό για το TikTok.

«Τα social media έχουν ενισχύσει πολύ την ιδέα του να έχεις μια τσάντα που να ταιριάζει στις απαιτήσεις των αεροπορικών εταιρειών», καταλήγει.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM