Πώς η άγρια κακοποίηση και ο θάνατος ενός κουταβιού επηρέασε τη στάση των Τούρκων πολιτικών στα δικαιώματα των ζώων

Πώς η άγρια κακοποίηση και ο θάνατος ενός κουταβιού επηρέασε τη στάση των Τούρκων πολιτικών στα δικαιώματα των ζώων Facebook Twitter
3

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι βασάνισε ένα κουτάβι, αφού σοκαριστικές εικόνες του βάναυσα κακοποιημένου ζώου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σε μια υπόθεση που προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης και επηρέασε και την πολιτική ατζέντα ενόψει των εκλογών της επόμενης εβδομάδας.

Το κουτάβι, του οποίου ακρωτηρίασαν τα τέσσερα πατουσάκια του και την ουρά, βρέθηκε σε ένα δάσος στην περιοχή Σαπάντζα στην επαρχία Σακάρια, στη βορειοδυτική Τουρκία. Το πήγαν στον κτηνίατρο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ζωάκι πέθανε κατά τη διάρκεια της επέμβασης την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν χειριστή μηχανημάτων το Σάββατο σε σχέση με τον θάνατο του κουταβιού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι η τουρκική νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων θα πρέπει να αλλάξει μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

«Είτε στο σπίτι είτε στον δρόμο, θα εξετάσουμε τον νόμο και θα τον αξιολογήσουμε. Ο εργάτης συνελήφθη... Οι αρχές στην Σαπάντζα διέταξαν τη σύλληψή του» τόνισε. «Δεν υπάρχει τίποτα το αποδεχτό σε αυτό, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι το αντιλαμβανόμαστε».

Πώς η άγρια κακοποίηση και ο θάνατος ενός κουταβιού επηρέασε τη στάση των Τούρκων πολιτικών στα δικαιώματα των ζώων Facebook Twitter
Πώς η άγρια κακοποίηση και ο θάνατος ενός κουταβιού επηρέασε τη στάση των Τούρκων πολιτικών στα δικαιώματα των ζώων Facebook Twitter

Το περιστατικό στάθηκε αφορμή για μια σπάνια επίδειξη ενότητας από τα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας και τους υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές.

Την ώρα που οι εικόνες και βίντεο του κακοποιημένου ζώου προκάλεσαν την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το περιστατικό και τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης των ζώων.

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ- Το βίντεο περιέχει εικόνες που ίσως ενοχλήσουν κάποιους αναγνώστες): 

«Η κτηνωδία σε βάρος ενός μικρού πλάσματος είναι μια οδυνηρή απόδειξη της απώλειας των αξιών στην χώρα μας. Ελπίζω στον Θεό ότι όσοι βασανίζουν ένα μικρό κουτάβι να βρουν ό,τι τους αξίζει...» είπε η υποψήφια του Iyi Party Μεράλ Ακσενέρ στο Twitter.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συζητήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής από τρανς άτομα μετά την επίθεση στη Μινεάπολη

Διεθνή / ΗΠΑ: Συζητήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής από τρανς άτομα μετά την επίθεση στη Μινεάπολη

Η ιδέα περιορισμού της οπλοκατοχής θεωρείται ιστορικά «κόκκινη γραμμή» για τους Ρεπουμπλικανούς, καθώς πολλά στελέχη και οργανώσεις υπέρ της οπλοκατοχής αντιτίθενται ακόμη και σε νόμους που αφαιρούν τα όπλα από άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη της Χαμάς – Τι σημαίνει για τους ομήρους

Διεθνή / Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη της Χαμάς – Τι σημαίνει για τους ομήρους

Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει επίσημα τα σεξουαλικά εγκλήματα της Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου 2023 - Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη, ενώ επιζώντες αποκαλύπτουν σοκαριστικές μαρτυρίες βιασμών και βασανιστηρίων
LIFO NEWSROOM
Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Διεθνή / Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Η Τσεχία εγκρίνει την αγορά 44 αρμάτων Leopard 2A8 από τη Γερμανία αξίας 1,4 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τον στρατό της και προετοιμάζοντας την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού μετά την κρίση στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Διεθνή / Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Ο Φρανσουά Μπαϊρού αναμένεται να χάσει την πρωθυπουργία, αλλά η τελευταία του μάχη για το Ελιζέ και η στρατηγική του κατά του χρέους μπορεί να αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα της Γαλλίας το 2027
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Διεθνή / Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Μόνο ένας στους τέσσερις Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ είναι μαχητής, ενώ οι υπόλοιποι είναι αθώοι πολίτες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, παιδιά και ασθενείς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ανατρέχοντας ανά τους αιώνες... μάλλον όχι. Ίσως ήμασταν καλύτεροι όταν ζούσαμε ακόμη στις σπηλιές και ήμασταν παραπάνω 'ζώα'. Αυτή η πρόοδος που επικαλούμαστε, είναι μάλλον της παρακμής.