«Πώς το εκπαιδευτικό σύστημα δεν με προστάτευσε»: η ιστορία αντίστροφου bullying και βίαιου outting μιας νεαρής δασκάλας

0

H Amy Estes ήταν καθηγήτρια Αγγλικών στο σχολείο Rocklin του Σακραμέντο. Μέχρι τότε δίδασκε 5 χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο, 12 συνολικά. Δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα στη σχέση της με τους μαθητές της. Είναι ομοφυλόφιλη, με μόνιμη σχέση. Δεν είναι κάτι που συζήτησε ποτέ με τους μαθητές της. 

Μέχρι που ένας από αυτούς, ψάχνοντας τις φωτογραφίες της στο Instagram την εντόπισε σε μία με τη σύντροφό της και από εκεί ξεκίνησε ένας πραγματικός εφιάλτης για τη νεαρή δασκάλα. Απανωτά posts στα social media κάποιων μαθητών ήταν αρκετά για να ζητήσει την προστασία του σχολείου. 

Αντί αυτής, έλαβε μία μάλλον εχθρική απάντηση από τον διευθυντή, ο οποίος την ενημέρωνε ότι δραματοποιεί τα γεγονότα κι ότι το σχολείο δεν παρακολουθεί ούτε καταγράφει την ιδιωτική ζωή τόσο των δασκάλων όσο και των μαθητών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιστορία της Amy κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα: ξαφνικά απέκτησε ένα πραγματικό κύμα, νέων επιθετικών followers στο Instagram, ενώ σε καθημερινή βάση ήταν αντιμέτωπη με το πιο σκληρό outting που δεν είχε καν επιλέξει. Το σχολείο της δεν την προστάτευσε, οπότε αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια του σωματείου δασκάλων, καταφέρνοντας να φτάσει το θέμα στη δικαιοσύνη. 

Ακόμη και έτσι, όμως, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού και την τροπή που η ζωή της είχε πάρει: εγκατέλειψε τη δουλειά της τον Ιανουάριο, παράτησε το διδακτορικό που είχε ξεκινήσει και άλλες δραστηριότητες και χόμπι και προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της. 

Όπως λέει, δεν κατηγορεί τους μαθητές γι' αυτό που της έκαναν. «Οι έφηβοι είναι πάντα σκληροί, την περίοδο που διαμορφώνεται η προσωπικότητά τους». Όπως εξηγεί, είναι θέμα των ενηλίκων να διδάξουν στα παιδιά τους τον σεβασμό στη διαφορετικότητα...

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM