«Πώς το εκπαιδευτικό σύστημα δεν με προστάτευσε»: η ιστορία αντίστροφου bullying και βίαιου outting μιας νεαρής δασκάλας

0

H Amy Estes ήταν καθηγήτρια Αγγλικών στο σχολείο Rocklin του Σακραμέντο. Μέχρι τότε δίδασκε 5 χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο, 12 συνολικά. Δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα στη σχέση της με τους μαθητές της. Είναι ομοφυλόφιλη, με μόνιμη σχέση. Δεν είναι κάτι που συζήτησε ποτέ με τους μαθητές της. 

Μέχρι που ένας από αυτούς, ψάχνοντας τις φωτογραφίες της στο Instagram την εντόπισε σε μία με τη σύντροφό της και από εκεί ξεκίνησε ένας πραγματικός εφιάλτης για τη νεαρή δασκάλα. Απανωτά posts στα social media κάποιων μαθητών ήταν αρκετά για να ζητήσει την προστασία του σχολείου. 

Αντί αυτής, έλαβε μία μάλλον εχθρική απάντηση από τον διευθυντή, ο οποίος την ενημέρωνε ότι δραματοποιεί τα γεγονότα κι ότι το σχολείο δεν παρακολουθεί ούτε καταγράφει την ιδιωτική ζωή τόσο των δασκάλων όσο και των μαθητών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιστορία της Amy κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα: ξαφνικά απέκτησε ένα πραγματικό κύμα, νέων επιθετικών followers στο Instagram, ενώ σε καθημερινή βάση ήταν αντιμέτωπη με το πιο σκληρό outting που δεν είχε καν επιλέξει. Το σχολείο της δεν την προστάτευσε, οπότε αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια του σωματείου δασκάλων, καταφέρνοντας να φτάσει το θέμα στη δικαιοσύνη. 

Ακόμη και έτσι, όμως, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού και την τροπή που η ζωή της είχε πάρει: εγκατέλειψε τη δουλειά της τον Ιανουάριο, παράτησε το διδακτορικό που είχε ξεκινήσει και άλλες δραστηριότητες και χόμπι και προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της. 

Όπως λέει, δεν κατηγορεί τους μαθητές γι' αυτό που της έκαναν. «Οι έφηβοι είναι πάντα σκληροί, την περίοδο που διαμορφώνεται η προσωπικότητά τους». Όπως εξηγεί, είναι θέμα των ενηλίκων να διδάξουν στα παιδιά τους τον σεβασμό στη διαφορετικότητα...

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM